Uit mijn praktijk: ‘O, dan probeer ik wel een ander’

wordpress-logo

Je krijgt een telefoontje gevolgd door een paar e-mails. Het gaat over onderhoud aan een WordPress website met zo een 40 plugins. Hoe verliep het proces?

De redactionele groei van printmedianieuws.nl

members-only

Het heeft even geduurd, maar printmedianieuws begint na bijna twee jaar vooral ook inhoudelijk te groeien. Ons team wordt versterkt door vijf enthousiaste mensen, het platform begint daarmee een serieuze plaats te krijgen in de wereld van het nieuws rondom printmedia en de crossmediale periferie.

Evolutie van velsenlokaal.nl

logo-2014

Een website van een politieke partij wordt doorgaans niet spannend genoeg gevonden. De website van Velsen Lokaal in de gemeente Velsen vormt daarop een uitzondering. Vier versies in de afgelopen zes jaar zorgden vooral voor meer verkeer.

Betaalmuur voor niche content: het model van printmedianieuws

inctmagazine

Afgelopen week verscheen een speciaal van het uitgeversvakblad INCT over de ‘comebak’ van paywall. Een special met zeer uiteenlopende meningen van consumenten en minsten net zoveel variaties in de betaalmuren zelf.

Succesvolle crossmediale campagne voor Golfbaan Spaarnwoude

golfbaan-spaarnwoude-logo

De inzet van print, web en mobiel met als doelstelling de net gelanceerde app te promoten onder de klanten van Golfbaan Spaarnwoude alsmede nieuwe nieuwsbrief abonnees te werven.

Uitdagingen bij het namaken van een aangeleverd ontwerp

offshore5

De website van Offshore Visie in IJmuiden was gemaakt in Joomla. Nou is dat op zichzelf niet zo heel bijzonder. Maar als de opdracht luidt om de gehele website in exact dezelfde look&feel te maken in WordPress, verschenen er toch links en rechts wel wat uitdagingen.

Leuke webprojecten in de IJmond

looqup-logo

Deze maand leveren we maar liefst drie webprojecten op in de IJmond, om precies te zijn in de gemeente Velsen. Het grootste project, de nieuwe website van Gymnasium Felisenum werd vorige week opgeleverd. Twee andere projecten, de website van het vakblad Offshore Visie en een vernieuwde website voor RIS Juwelier in IJmuiden worden deze en volgende week opgeleverd.

Weekendoverpeinzing: ‘Oh, dan Google ik wel even….’

afkopen

Ik ben altijd bereid mensen te helpen. Natuurlijk heb ik zo mijn kosten en bereken ik de uren die ik denk ik rekening te kunnen brengen. Altijd in goed overleg en dat gaat prima. Maar wat doe je als je vervolgens regelmatig gebeld wordt met steeds weer nieuwe vragen?

Bouw website ‘Hart voor Holland’

hvh

Aanstaande zaterdag wordt de website van ‘Hart voor Holland’ gelanceerd op een speciale bijeenkomst voor lokale partijen uit de provincie Noord-Holland en de media. Hart voor Holland doet mee aan de provinciale Staten verkiezingen van 18 maart 2015.

2014 in vogelvlucht

logo-blokjes2.png

Mijn jaarlijkse gewoonte het jaar in vogelvlucht op te tekenen vindt dit jaar iets eerder plaats dan voorgaande jaren. Nee, dat betekent niet dat ik vervroegd de Kerstvakantie ga vieren. In tegendeel, er is nog genoeg te doen.