Eerste voorzichtige analyse event app ‘Dorpsfeest Santpoort’

dfsantpoort-f

Een eerste blik op wat cijfers rondom een kortlopend mobiel product is altijd risicovol. Immers de betrouwbaarheid van de resultaten kan pas over enige weken worden gegeven. Deze cijfers zijn dan ook niet meer dan het begin van een totale analyse van het leven van de app ‘Dorpsfeest Santpoort’.

WordPress 4.0 niet zo indrukwekkend als 3.0 in juni 2010

wordpress4

Critici schrijven over 4.0 alsof het versie 3.10 zou moeten zijn. Maar WordPress hanteert een andere ‘nummering’ voor het uitbrengen van ‘major releases’. De stap van 3.8 naar 3.9 noemen de ontwikkelaars van WordPress major releases, de overgang naar 4.0 is geen andere.

LUIT.nl realiseert printwebshop voor PrintQuickly.nl

pq

Het maken van een webshop voor print producten vergt vooral de mogelijkheid veel variaties te kunnen invoeren. Voor printquickly.nl realiseert LUIT.nl momenteel een webshop met een breed aanbod. Hoe ging dat in zijn werk?

LUIT.nl gaat app bouwen voor Golfbaan Spaarnwoude in Velsen Zuid

golfbaan-spaarnwoude-logo

Na de succesvolle ‘verbouwing’ van de website voor Golfbaan Spaarnwoude eind vorig jaar werd het volgens Hanny van de Sande en Gauke de Vries tijd voor een volgende stap in de inzet van moderne communicatiemiddelen voor alle belanghebbenden.

Event App voor ‘Dorpsfeest Santpoort’

dfsantpoort-f

Het was even haast maken, om ineens met het idee te komen voor een app voor dit jaarlijkse event, de app te maken, sponsors te vinden en de app tijdig in de verschillende appstores te krijgen. Deze week is het allemaal gelukt.

Wat mag een app anno 2014 kosten?

app

In 2010 schreef ik als een artikel over de app ontwikkelkosten. Toen was het al een oerwoud aan mogelijkheden. Nu wij zelf deze diensten aanbieden, is het er niet veel duidelijker op geworden. Klanten stappen vaak binnen met dollar tekens in hun ogen en denken dan voor een paar honderd euro hun ‘killer app’ te kunnen laten bouwen.

Professionele toepassingen met de ‘pro’ versie

blokje

Binnen onze mobiele oplossingen wordt ons vaak gevraagd naar de meerwaarde van de ‘pro’ versie ten opzichte van de ‘plus’ versie. Daar waar de plus versie hoofdzakelijk bestaat uit ‘voorgebakken’ modules, biedt de pro versie de mogelijkheid om te communiceren met externe omgevingen.

Toegankelijke ‘LUIT demoapp’ laat mogelijkheden zien

blokje

Via onze app previewer kunnen opdrachtgevers de bouw van hun eigen app volgen. Via dezelfde techniek hebben wij voor u een fraaie demo app gebouwd, waarbinnen u de meeste mogelijkheden van onze ‘app componenten’ zelf kunt bekijken en beoordelen.

The Guardian lanceert ‘Guardian for Glass’

g

Onder de naam ‘Guardian for Glass’ introduceert de uitgever van de Engelse krant The Guardian hun eerste Google Glass app. The Guardian ziet het als een experiment in de zoektocht naar het innovatief exploiteren van journalistiek. Wat zijn de ambities?

Over Google PageSpeed, W3C HTML/CSS validatie en GTMetrix

pagespeed

Ooit je eigen website onderworpen aan Google PageSpeed, de W3C validator of GTMetrix? Het halen van de hoogste score en het laagste aantal fouten is kennelijk voor velen geen zaak waar veel aandacht aan wordt besteed.