Crossmediale campagne Golfbaan Spaarnwoude

spaarnwoude-actie

Golfbaan Spaarnwoude in Velsen-Zuid zet volop in op haar mediakracht om haar succes in de regio verder uit te bouwen. Het bedrijf heeft het bureau Stopkracht uit Haarlem aangetrokken om diverse campagnes te bedenken. Het online gedeelte wordt door LUIT.nl uitgevoerd.

Eerste app project met JavaScript integratie

blokje

Sommen maken binnen een app kan op verschillende manieren. Bij een hybride app, waarbij content vanaf een webservice de app voedt, is het voor de hand liggende de berekeningen op de server te laten plaatsvinden. Voor eenvoudiger zaken kunnen JavaScript routines binnen de app zelf worden afgehandeld.

Volgende week dinsdag 2e editie HU training ‘online usability’ van start

hu

Eddy Boeve en ondergetekende verzorgen vanaf volgende week gedurende 10 avonden de tweede editie van de training ‘online usability’. Met een introductie in het WordPress CMS wordt de basis gelegd voor het bouwen van een website, welke gericht is op leesbaarheid, aandacht, aanwezigheid en vooral conversie.

Content Dripping: letterlijk het laten ‘lekken’ van content

dripping

De wereld van on-line business modellen voor betaalde content kent een veelheid aan termen. Content Dripping is er één van, welke betekent dat content onder bepaalde condities voor een bepaalde tijd al dan niet beschikbaar wordt gesteld.

Van InfiniteWP naar MainWP

mainwp-icoon

LUIT.nl gaat het WordPress beheersysteem InfiniteWP vervangen door MainWP. Dit laatste systeem combineert de voordelen van zowel de eerste als van het al langer bestaande WPManage.

Eindelijk gevonden: een WordPress plugin manager

wpcore4

Het beheren van plugins voor een WordPress omgeving is bij complexere applicaties vaak tijdrovend. Er leken tot nu toe geen gereedschappen te zijn, waarin ‘setjes’ van plugins in één keer voor een WordPress omgeving konden worden geïnstalleerd. WPCore plugin Manager verandert dat.

Hyperlocal Academy succesvol van start

hyperlocal

Afgelopen donderdag werd de aftrap gegeven voor een door het StimuleringFonds voor de Journalistiek gesubsidieerd project om hyperlokale nieuwssites te innoveren in bereik, techniek en business modellen. Een tweede ronde staat gepland voor november.

Vormgeving voor klant meest tastbare onderdeel bij bouw website

ontwerp

Het is logisch dat opdrachtgevers bij webprojecten vooral kijken naar ‘hoe het eruit gaat zien’. Dat is immers de kortste weg naar het eindresultaat. Alle overige, vooral achterliggende taken, worden daarbij doorgaans afgedaan als ‘gedoe’.

Aandelenmarkt niet onder indruk van Apple noviteiten

applewatch

‘They did it again’, was mijn eerste gedachte bij het tonen van de slide ‘One More Thing’ door Apple CEO Tim Cook. Na een zeer uitgebreide demo van de iPhone6 en ApplePay, zou er nog ‘iets’ komen. Het werd de AppleWatch. De koers daalde vrijwel onmiddellijk na de aankondiging.

Vandaag volop speculaties over mogelijke noviteit van Apple

apple-logo

Het beursaandeel Apple steeg vandaag 1%, niet spectaculair genoeg om een eventuele tegenvaller op te vangen, in het geval Apple vandaag toch niet het spektakel brengt waar iedereen op hoopt. Het bedrijf is daarin in een frequentie van steeds vier jaar goed in geslaagd. Gebeurt dat in 2014 weer?