Printmedianieuws: een jaar verder

jarig

Toen ik samen met Erik van Erp in het voorjaar van 2013 aan tafel zat om een nieuwe titel voor nieuws rondom printmedia te gaan ontwikkelen, twijfelde ik geen moment. Na het verdwijnen van de titels Compres en Grafisch Weekblad, was er ruimte genoeg voor een nieuwe titel. We startten in september 2013, we zijn een jaar verder.

Weekendoverpeinzing: ‘Minder ‘honger’ naar apps niet erg’

applications

Afgelopen week werd ik door diverse mensen aangesproken dat het met apps wel zo een beetje gebeurd is. Natuurlijk is dat een provocerende uitspraak, echter wel op het moment dat wij juist een succesvolle start met apps hebben gemaakt.

Famo.us laat web-apps tot leven komen met JavaScript

famous-logo

HTML blijft de basis van zowel websites als (web)apps in alle mogelijke variaties. JavaScript leunt als het ware tegen HTML aan en zorgt op browser niveau voor animatie- en interactieve aspecten. Famo.us heeft een gratis opensource tools om die verrijking makkelijker te maken binnen (web)apps.

iPad versie, gefilterde pushberichten en volledige WordPress integratie

blokje

We staan niet stil met onze app producten. Op korte termijn zullen naast de iPad editie ook gefilterde push notifications mogelijk zijn. En tot slot werken we hard aan een volledige WordPress integratie.

Resultaten event-app ‘Dorpsfeest Santpoort’

dfsantpoort-f

Vanaf 11 juli hebben wij de resultaten bijgehouden rondom de ‘bewegingen’ van bovengenoemde app in het teken van het gehouden dorpsfeest van 2 tot en met 9 augustus jl. Het was onze eerste ‘event-app, dus de gegevens die we verstrekken kunnen niet gelden als referentie voor andere events, maar als ‘leerobject’ zijn de ‘cijferbewegingen’ heel aardig.

Eerste voorzichtige analyse event app ‘Dorpsfeest Santpoort’

dfsantpoort-f

Een eerste blik op wat cijfers rondom een kortlopend mobiel product is altijd risicovol. Immers de betrouwbaarheid van de resultaten kan pas over enige weken worden gegeven. Deze cijfers zijn dan ook niet meer dan het begin van een totale analyse van het leven van de app ‘Dorpsfeest Santpoort’.

WordPress 4.0 niet zo indrukwekkend als 3.0 in juni 2010

wordpress4

Critici schrijven over 4.0 alsof het versie 3.10 zou moeten zijn. Maar WordPress hanteert een andere ‘nummering’ voor het uitbrengen van ‘major releases’. De stap van 3.8 naar 3.9 noemen de ontwikkelaars van WordPress major releases, de overgang naar 4.0 is geen andere.

LUIT.nl realiseert printwebshop voor PrintQuickly.nl

pq

Het maken van een webshop voor print producten vergt vooral de mogelijkheid veel variaties te kunnen invoeren. Voor printquickly.nl realiseert LUIT.nl momenteel een webshop met een breed aanbod. Hoe ging dat in zijn werk?

LUIT.nl gaat app bouwen voor Golfbaan Spaarnwoude in Velsen Zuid

golfbaan-spaarnwoude-logo

Na de succesvolle ‘verbouwing’ van de website voor Golfbaan Spaarnwoude eind vorig jaar werd het volgens Hanny van de Sande en Gauke de Vries tijd voor een volgende stap in de inzet van moderne communicatiemiddelen voor alle belanghebbenden.

Event App voor ‘Dorpsfeest Santpoort’

dfsantpoort-f

Het was even haast maken, om ineens met het idee te komen voor een app voor dit jaarlijkse event, de app te maken, sponsors te vinden en de app tijdig in de verschillende appstores te krijgen. Deze week is het allemaal gelukt.