Weekendoverpeinzing: ‘Oh, dan Google ik wel even….’

afkopen

Ik ben altijd bereid mensen te helpen. Natuurlijk heb ik zo mijn kosten en bereken ik de uren die ik denk ik rekening te kunnen brengen. Altijd in goed overleg en dat gaat prima. Maar wat doe je als je vervolgens regelmatig gebeld wordt met steeds weer nieuwe vragen?

Bouw website ‘Hart voor Holland’

hvh

Aanstaande zaterdag wordt de website van ‘Hart voor Holland’ gelanceerd op een speciale bijeenkomst voor lokale partijen uit de provincie Noord-Holland en de media. Hart voor Holland doet mee aan de provinciale Staten verkiezingen van 18 maart 2015.

2014 in vogelvlucht

logo-blokjes2.png

Mijn jaarlijkse gewoonte het jaar in vogelvlucht op te tekenen vindt dit jaar iets eerder plaats dan voorgaande jaren. Nee, dat betekent niet dat ik vervroegd de Kerstvakantie ga vieren. In tegendeel, er is nog genoeg te doen.

Weekendoverpeinzing: ‘Bedrijven krijgen hernieuwde aandacht voor identiteit via eigen website’

facebook

Het was de afgelopen paar jaar modern te zeggen dat een website zijn langste tijd gehad zou hebben. Online marketeers riepen in koor dat de online identiteit voor bedrijven alleen nog maar ‘social’ zou zijn. Door de aangemeten machtsposities van Facebook en Twitter begint het tij te keren.

Wat is een ‘widgetized’ homepage?

widgetized

Bij het ontwerpen van een website wordt voor de homepage vaak gekozen tussen enerzijds de weergave van berichten (zoals bij nieuwssites) of een algemene informatie pagina (zoals bij een bedrijfspagina). Om de zo balngrijke homepage wat ‘meer leven’ te geven kan beter gekozen worden voor een zogenaamde widgetized homepage. Wat is dat?

De ‘gas besparingscalculator’ app met JavaScript: de voortgang

js

In oktober werd een begin gemaakt met het eerste app project met een stukje JavaScript integratie binnen een native app voor iOS en Android. Inmiddels staat de app op het punt om ‘verstuurd’ te worden naar de beide appstores. Wat is er in de afgelopen maand gedaan?

WordPress 4.1 heeft focus op editor en mobile first theme

wordpress

Met de komst van WordPress 4.1 wordt aandacht geschonken aan het gebruiksgemak van de editor. Daarnaast het nieuwe basis thema ‘Twenty Fifteen’, de mogelijkheid om een de websitetaal te kiezen vanuit de algemene instellingen. Tot slot een vereenvoudigde ‘beeld editor’.

WordPress: De stand van zaken vanaf WordCamp San Francisco 2014

wordpress

Afgelopen weekend vond de negende WordCamp San Francisco plaats. De 2014 editie was de grootste ooit. CEO Matt Mullenweg zette de huidige cijfers in relatie met de toekomstige ontwikkelingen rondom WordPress.

Crossmediale campagne Golfbaan Spaarnwoude

spaarnwoude-actie

Golfbaan Spaarnwoude in Velsen-Zuid zet volop in op haar mediakracht om haar succes in de regio verder uit te bouwen. Het bedrijf heeft het bureau Stopkracht uit Haarlem aangetrokken om diverse campagnes te bedenken. Het online gedeelte wordt door LUIT.nl uitgevoerd.

Eerste app project met JavaScript integratie

blokje

Sommen maken binnen een app kan op verschillende manieren. Bij een hybride app, waarbij content vanaf een webservice de app voedt, is het voor de hand liggende de berekeningen op de server te laten plaatsvinden. Voor eenvoudiger zaken kunnen JavaScript routines binnen de app zelf worden afgehandeld.