Uitdagingen bij het namaken van een aangeleverd ontwerp

offshore5

De website van Offshore Visie in IJmuiden was gemaakt in Joomla. Nou is dat op zichzelf niet zo heel bijzonder. Maar als de opdracht luidt om de gehele website in exact dezelfde look&feel te maken in WordPress, verschenen er toch links en rechts wel wat uitdagingen.

Leuke webprojecten in de IJmond

looqup-logo

Deze maand leveren we maar liefst drie webprojecten op in de IJmond, om precies te zijn in de gemeente Velsen. Het grootste project, de nieuwe website van Gymnasium Felisenum werd vorige week opgeleverd. Twee andere projecten, de website van het vakblad Offshore Visie en een vernieuwde website voor RIS Juwelier in IJmuiden worden deze en volgende week opgeleverd.

Weekendoverpeinzing: ‘Oh, dan Google ik wel even….’

afkopen

Ik ben altijd bereid mensen te helpen. Natuurlijk heb ik zo mijn kosten en bereken ik de uren die ik denk ik rekening te kunnen brengen. Altijd in goed overleg en dat gaat prima. Maar wat doe je als je vervolgens regelmatig gebeld wordt met steeds weer nieuwe vragen?

Bouw website ‘Hart voor Holland’

hvh

Aanstaande zaterdag wordt de website van ‘Hart voor Holland’ gelanceerd op een speciale bijeenkomst voor lokale partijen uit de provincie Noord-Holland en de media. Hart voor Holland doet mee aan de provinciale Staten verkiezingen van 18 maart 2015.

2014 in vogelvlucht

logo-blokjes2.png

Mijn jaarlijkse gewoonte het jaar in vogelvlucht op te tekenen vindt dit jaar iets eerder plaats dan voorgaande jaren. Nee, dat betekent niet dat ik vervroegd de Kerstvakantie ga vieren. In tegendeel, er is nog genoeg te doen.

Weekendoverpeinzing: ‘Bedrijven krijgen hernieuwde aandacht voor identiteit via eigen website’

facebook

Het was de afgelopen paar jaar modern te zeggen dat een website zijn langste tijd gehad zou hebben. Online marketeers riepen in koor dat de online identiteit voor bedrijven alleen nog maar ‘social’ zou zijn. Door de aangemeten machtsposities van Facebook en Twitter begint het tij te keren.

Wat is een ‘widgetized’ homepage?

widgetized

Bij het ontwerpen van een website wordt voor de homepage vaak gekozen tussen enerzijds de weergave van berichten (zoals bij nieuwssites) of een algemene informatie pagina (zoals bij een bedrijfspagina). Om de zo balngrijke homepage wat ‘meer leven’ te geven kan beter gekozen worden voor een zogenaamde widgetized homepage. Wat is dat?

De ‘gas besparingscalculator’ app met JavaScript: de voortgang

js

In oktober werd een begin gemaakt met het eerste app project met een stukje JavaScript integratie binnen een native app voor iOS en Android. Inmiddels staat de app op het punt om ‘verstuurd’ te worden naar de beide appstores. Wat is er in de afgelopen maand gedaan?

WordPress 4.1 heeft focus op editor en mobile first theme

wordpress

Met de komst van WordPress 4.1 wordt aandacht geschonken aan het gebruiksgemak van de editor. Daarnaast het nieuwe basis thema ‘Twenty Fifteen’, de mogelijkheid om een de websitetaal te kiezen vanuit de algemene instellingen. Tot slot een vereenvoudigde ‘beeld editor’.

WordPress: De stand van zaken vanaf WordCamp San Francisco 2014

wordpress

Afgelopen weekend vond de negende WordCamp San Francisco plaats. De 2014 editie was de grootste ooit. CEO Matt Mullenweg zette de huidige cijfers in relatie met de toekomstige ontwikkelingen rondom WordPress.