Wat is een ‘widgetized’ homepage?

widgetized

Bij het ontwerpen van een website wordt voor de homepage vaak gekozen tussen enerzijds de weergave van berichten (zoals bij nieuwssites) of een algemene informatie pagina (zoals bij een bedrijfspagina). Om de zo balngrijke homepage wat ‘meer leven’ te geven kan beter gekozen worden voor een zogenaamde widgetized homepage. Wat is dat?

De ‘gas besparingscalculator’ app met JavaScript: de voortgang

js

In oktober werd een begin gemaakt met het eerste app project met een stukje JavaScript integratie binnen een native app voor iOS en Android. Inmiddels staat de app op het punt om ‘verstuurd’ te worden naar de beide appstores. Wat is er in de afgelopen maand gedaan?

WordPress 4.1 heeft focus op editor en mobile first theme

wordpress

Met de komst van WordPress 4.1 wordt aandacht geschonken aan het gebruiksgemak van de editor. Daarnaast het nieuwe basis thema ‘Twenty Fifteen’, de mogelijkheid om een de websitetaal te kiezen vanuit de algemene instellingen. Tot slot een vereenvoudigde ‘beeld editor’.

WordPress: De stand van zaken vanaf WordCamp San Francisco 2014

wordpress

Afgelopen weekend vond de negende WordCamp San Francisco plaats. De 2014 editie was de grootste ooit. CEO Matt Mullenweg zette de huidige cijfers in relatie met de toekomstige ontwikkelingen rondom WordPress.

Crossmediale campagne Golfbaan Spaarnwoude

spaarnwoude-actie

Golfbaan Spaarnwoude in Velsen-Zuid zet volop in op haar mediakracht om haar succes in de regio verder uit te bouwen. Het bedrijf heeft het bureau Stopkracht uit Haarlem aangetrokken om diverse campagnes te bedenken. Het online gedeelte wordt door LUIT.nl uitgevoerd.

Eerste app project met JavaScript integratie

blokje

Sommen maken binnen een app kan op verschillende manieren. Bij een hybride app, waarbij content vanaf een webservice de app voedt, is het voor de hand liggende de berekeningen op de server te laten plaatsvinden. Voor eenvoudiger zaken kunnen JavaScript routines binnen de app zelf worden afgehandeld.

Volgende week dinsdag 2e editie HU training ‘online usability’ van start

hu

Eddy Boeve en ondergetekende verzorgen vanaf volgende week gedurende 10 avonden de tweede editie van de training ‘online usability’. Met een introductie in het WordPress CMS wordt de basis gelegd voor het bouwen van een website, welke gericht is op leesbaarheid, aandacht, aanwezigheid en vooral conversie.

Content Dripping: letterlijk het laten ‘lekken’ van content

dripping

De wereld van on-line business modellen voor betaalde content kent een veelheid aan termen. Content Dripping is er één van, welke betekent dat content onder bepaalde condities voor een bepaalde tijd al dan niet beschikbaar wordt gesteld.

Van InfiniteWP naar MainWP

mainwp-icoon

LUIT.nl gaat het WordPress beheersysteem InfiniteWP vervangen door MainWP. Dit laatste systeem combineert de voordelen van zowel de eerste als van het al langer bestaande WPManage.

Eindelijk gevonden: een WordPress plugin manager

wpcore4

Het beheren van plugins voor een WordPress omgeving is bij complexere applicaties vaak tijdrovend. Er leken tot nu toe geen gereedschappen te zijn, waarin ‘setjes’ van plugins in één keer voor een WordPress omgeving konden worden geïnstalleerd. WPCore plugin Manager verandert dat.