Hyperlocal Academy succesvol van start

hyperlocal

Afgelopen donderdag werd de aftrap gegeven voor een door het StimuleringFonds voor de Journalistiek gesubsidieerd project om hyperlokale nieuwssites te innoveren in bereik, techniek en business modellen. Een tweede ronde staat gepland voor november.

Vormgeving voor klant meest tastbare onderdeel bij bouw website

ontwerp

Het is logisch dat opdrachtgevers bij webprojecten vooral kijken naar ‘hoe het eruit gaat zien’. Dat is immers de kortste weg naar het eindresultaat. Alle overige, vooral achterliggende taken, worden daarbij doorgaans afgedaan als ‘gedoe’.

Aandelenmarkt niet onder indruk van Apple noviteiten

applewatch

‘They did it again’, was mijn eerste gedachte bij het tonen van de slide ‘One More Thing’ door Apple CEO Tim Cook. Na een zeer uitgebreide demo van de iPhone6 en ApplePay, zou er nog ‘iets’ komen. Het werd de AppleWatch. De koers daalde vrijwel onmiddellijk na de aankondiging.

Vandaag volop speculaties over mogelijke noviteit van Apple

apple-logo

Het beursaandeel Apple steeg vandaag 1%, niet spectaculair genoeg om een eventuele tegenvaller op te vangen, in het geval Apple vandaag toch niet het spektakel brengt waar iedereen op hoopt. Het bedrijf is daarin in een frequentie van steeds vier jaar goed in geslaagd. Gebeurt dat in 2014 weer?

WordPress front-end editor stapje dichterbij

wordpress4

Eind 2013 publiceerden we al een artikel over de komst van een WordPress front-end editor. Na versie 4.0 alpha 1 werkten de eerste releases niet meer. Drie dagen geleden verscheen versie 1.0 beta. Deze versie draait vanaf de huidige versie WordPress 4.0 en wordt ‘ingebouwd’ verwacht in versie 4.1.

Kersverse WordPress 4.0 training in samenwerking met inct.

wordpress4

Vanaf volgende week vrijdag ‘draait’ de nieuwe WordPress 4.0 trainingen op 4 achtervolgende vrijdagmiddagen in Amsterdam. Initiatiefnemer David Huijzer van Inct zag in zijn uitgeversdoelgroep een duidelijk behoefte in een ‘hands-on’ training WordPress. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

Printmedianieuws: een jaar verder

jarig

Toen ik samen met Erik van Erp in het voorjaar van 2013 aan tafel zat om een nieuwe titel voor nieuws rondom printmedia te gaan ontwikkelen, twijfelde ik geen moment. Na het verdwijnen van de titels Compres en Grafisch Weekblad, was er ruimte genoeg voor een nieuwe titel. We startten in september 2013, we zijn een jaar verder.

Weekendoverpeinzing: ‘Minder ‘honger’ naar apps niet erg’

applications

Afgelopen week werd ik door diverse mensen aangesproken dat het met apps wel zo een beetje gebeurd is. Natuurlijk is dat een provocerende uitspraak, echter wel op het moment dat wij juist een succesvolle start met apps hebben gemaakt.

Famo.us laat web-apps tot leven komen met JavaScript

famous-logo

HTML blijft de basis van zowel websites als (web)apps in alle mogelijke variaties. JavaScript leunt als het ware tegen HTML aan en zorgt op browser niveau voor animatie- en interactieve aspecten. Famo.us heeft een gratis opensource tools om die verrijking makkelijker te maken binnen (web)apps.

iPad versie, gefilterde pushberichten en volledige WordPress integratie

blokje

We staan niet stil met onze app producten. Op korte termijn zullen naast de iPad editie ook gefilterde push notifications mogelijk zijn. En tot slot werken we hard aan een volledige WordPress integratie.