Interview met David Waumsley

22 oktober 2016

Binnen de internationale contacten rondom het pagebuilder platform Beaver Builder wordt veel kennis gedeeld binnen diverse Facebook groepen, met specialisten, ontwikkelaars en gebruikers vooral uit de Verenigde Staten, India en Australië. Eén van de contacten is David Waumsley.

Lees verder.....

Uitgeven maakt ons vak als webbouwer stukken sterker

21 oktober 2016

Het vak van webbouwer omvat vele aspecten, die lang niet altijd bij één bureau te vinden zijn. De combinatie van effectiviteit, schoonheid, snelheid en veiligheid leer je vooral door zelf uitgever te zijn. Met onze eigen uitgeverij LooQup Publishing ervaren wij hoe belangrijk het is de hele keten zelf te moeten doorlopen alvorens wij een opdracht van een klant aannemen.

Lees verder.....

Pagebuilders minimaliseren functies in thema’s

27 augustus 2016

In WordPress omgevingen is er altijd een samenspel tussen thema’s (vormgeving) en plugins (toegevoegde functies). De komst van zogenaamde pagebuilder plugins verandert dat samenspel.

Lees verder.....

Oppassen voor teveel ‘bewegende elementen’

8 juli 2016

Pagebuilder zijn in het afgelopen jaar enorm populair geworden onder de zogenaamde add-on ontwikkelaars. Add-ons zijn in feite plug-ins, voorzien van hele reeksen modules, die op de één of andere manier ‘iets’ heen en weer kunnen laten bewegen.

Lees verder.....

Online advertising met ‘big-data’ nog vaak rommeltje

20 mei 2016

Het blijft toch een beetje schieten met hagel, ondanks de meetbaarheid van online advertising. Ooit een koffer gekocht bij Wehkamp? Grote kans dat je dezelfde koffer minstens een week lang terug ziet op je facebook pagina.

Lees verder.....

Gebruik WordPress dashboard gaat veranderen

3 mei 2016

Het gebruik van het WordPress dashboard (de zogenaamde achterkant) heeft naast het technische beheer van de website ook tot doel het maken van pagina’s en artikelen en aanpassen van menu’s en vormgeving. Dat lijkt te gaan veranderen.

Lees verder.....

Meer koloms opmaak met knipoog naar print

16 april 2016

Een meerkoloms opmaak waarbij inhoud automatisch van de ene kolom doorloopt in de andere is in print heel gewoon. Op het web zijn de meerkoloms mogelijkheden voor deze ‘tijdschriften- of krantenopmaak’ doorgaans beperkt.

Lees verder.....

Website in de verbouwing: ‘work in progress’

10 april 2016

Misschien is het al opgevallen, luit.nl ondergaat een gedaanteverandering. Met vernieuwde inzichten passen we onze laatste technieken toe om de user-experience verder te verbeteren. Maar we zijn er nog niet.

Lees verder.....

Plugins vormen grootste aanvalrisico

28 maart 2016

Plugins binnen WordPress ‘maken de website’. Met talloze gebruiksmogelijkheden kan de ‘kale’ basis van WordPress worden voorzien van veel gevraagde functionaliteiten. Het gebruik van plugins vraagt echter een gedegen voorbereiding.

Lees verder.....

LUIT.nl sterk in on-line database publishing

26 maart 2016

LUIT.nl bouwt database publishing oplossingen binnen websites om op die manier beter doelgroep gerichte inhoud voor haar opdrachtgevers te kunnen publiceren. Een website is nu eenmaal meer dan alleen pagina’s en berichten.

Lees verder.....
nieuws

LUIT.nl op twitter