Fitnesskeuze.nl vergelijkingswebsite

Voor Fitnesskeuze ontwikkelen we een maatwerk vergelijkingswebsite voor sportscholen en fitnesscentra. Elke faciliteit wordt op basis van invulvelden voorzien van de juist gegevens aan de achterkant van de website. Op die manier ontstaat een consistente database met precies die gegevens waar bezoekers hun favoriete sportschool op kunnen vinden.

(in ontwikkeling)

fitnesskeuze

Eenvoudigheid was het sleutelwoord bij deze opdracht. Tegelijkertijd wel de noodzaak om te komen tot een duidelijke richtlijn in specificaties. Dus geen lange artikelen als omschrijving, maar duidelijke specifieke invulvelden, elk met een specifiek doel. Zoeken naar de juiste sportschool staat bij deze website voorop.

velden-fitnesskeuze

De in het scherm getoonde velden werden in zorgvuldig overleg samengesteld. De achterliggende techniek wordt echter zo goed mogelijk 'weggewerkt', zodat een eenvoudige 'invulpagina' overblijft om snel sportscholen te kunnen toevoegen. Lopende het traject werd gevraagd of het ook mogelijk zou zijn om als 'gastgebruiker' een sportschool te kunnen toevoegen via de voorkant van de website. Dat onderdeel is momenteel in ontwikkeling.

fitnesskeuze-invullen

Een hele eenvoudige slider laat een sfeerimpressie zien van hetgeen een sportschool te bieden heeft. Verder worden alle andere gegevens in de velden ingevoerd, samen met het adres, welke direct een Google Maps kaartje laat zien.

Met de zogenaamde metadat, zijn bepaalde eigenschappen (zie rechts in het voorbeeldscherm) in te voeren, zoals het soort sportschool, waarbij hier de prijsklasse wordt bedoeld.

fitness-cpt

De weergave van een afzonderlijke sportschool lijkt weliswaar op een gewone pagina, maar is samengesteld uit de ingevulde velden in de database. Daardoor krijgen alle sportscholen een gelijke structuur en zijn daarmee ook universeel doorzoekbaar.