Interview met Davinder Singh Kainth from Smartwebcreators

25 september 2018

Erg leuk om een uur te mogen praten over de zoektocht naar de juiste klant, het juiste businessmodel, de juiste gereedschappen en de samenhang van al die onderdelen in mijn dagelijkse bestaan binnen mijn bedrijf. Neem er wel een uurtje voor.

Lees verder....

Workshop database publishing op WordCamp Utrecht 2018

25 september 2018

Wat is toch dat ‘database publishing’? Een vaak voorkomende vraag. Simpel gesteld: ‘Het is technologie die het mogelijk maakt om je business processen om te zetten in een website die echt dingen voor je doet. Dus resultaat genereert.’

Lees verder....

Maak maar eens duidelijk wat je doet binnen een onderhoudsovereenkomst

9 augustus 2018

Dat was onlangs de vraag van een opdrachtgever, die 50 euro per maand betaalt voor een onderhoudsovereenkomst aan een website die wij hosten en dus ook onderhouden. We leggen het uit. Is het overtuigend genoeg? Lees ook: Hoe maak je een ‘Child Theme’ in WordPress 3.x? Na de vorige uitleg over de werking van Themes…

Lees verder....

Beveiliging van je website, waar en hoe doe je dat?

1 augustus 2018

Vaak is de beveiliging van een website voor onze opdrachtgevers een soort onvermijdelijk sluitstuk. Het laatste jaar heeft vooral in het teken gestaan van http/ssl, het bekende groene slotje. Maar dat zegt slechts iets over de wijze waarop data versleuteld wordt verstuurd vanaf de server naar de browser en (eventueel) terug vanuit bijvoorbeeld een webshop of contactformulier.

Lees verder....

Gutenberg editor laat nog even op zich wachten

18 april 2018

De komst van de verwachte nieuwe tekst editor in WordPress – Gutenberg genaamd – zal naar het zich laat aanzien nog wel even op zich laten wachten. De laatste versie laat nog teveel gebruikers ongemakken zien. Dat betekent ook dat de release van WordPress versie 5.0 voor 2018 nog geen vaste datum heeft in de planning.

Lees verder....

Het ontrafelde technische bouwproces van een webproject

12 maart 2018

Opdrachtgevers vragen zich vaak af wat er nu precies gebeurt bij het bouwen van een website. Een verbouwing in de badkamer, keuken of zelfs tuin is vele malen concreter. Wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een webiste, vertel ik in een (engelstalig) interview met David Waumsley.

Lees verder....

LUIT Consultancy 25 jaar

2 januari 2018

Ons bedrijf bestaat deze maand 25 jaar. In 1993 zette ik mijn eerste stappen in het ondernemerslandschap onder de naam LUIT Consultancy, nog steeds de officiële naam in het handelsregister, maar inmiddels handelend onder de naam LUIT.nl. Een stukje geschiedenis en een blik op de toekomst. Lees ook: LUIT Consultancy dit jaar 20 jaar actief…

Lees verder....

Bedrijfstoepassingen, wat zijn dat eigenlijk?

21 december 2017

Veel websites bestaan uit pagina’s en berichten. Zo zijn de meeste content management systemen als basis ingericht. Pagina’s voor de wat meer ‘blijvende inhoud’ en berichten voor de ‘actualiteit’. Wat zijn bedrijfstoepassingen en hoe worden deze gemaakt?

Lees verder....

WordPress 4.9 waarschijnlijk laatste versie met ‘gewone’ TinyMCE editor

14 oktober 2017

De eindgebruiker van een gemiddelde WordPress website zal met versie 4.9 weinig uiterlijke innovaties zien. Veel ‘leuke dingetjes’ zijn vooral terug te vinden in een aantal widgets, voor audio, video en de eenvoudiger plaatsing van beeld in een tekstwidget. Daarnaast is er wederom veel onder de motorkap gebeurd, zoals een verbeterde beveiliging tegen hackers. Met de komst van 5.0 wordt een nieuw tijdperk ingeluid.

Lees verder....

Voorbereidingen website vaak onderschat

7 augustus 2017

Verreweg de meeste websites zijn opgebouwd uit een reeks ‘losse’ pagina’s en bij een website met regelmatige nieuwsberichten een blog tijdlijn. Natuurlijk is dat makkelijk te begrijpen, ook voor de eindgebruiker. Maar deze structuur is doorgaans niet effectief voor zoekmachines en is – veelal pas achteraf bekeken – relatief duur in onderhoud. Hoe pak je de voorbereidingen op juiste wijze aan?

Lees verder....