Website stripdown: cmbo.nl

5 maart 2019

Alleen een nieuwe look&feel zou voor kennisvereniging CMBO niet genoeg zijn. De ‘core business’ van de kennisvereniging in de mediabranche is gericht op het organiseren van events. Dat was de basis van de ‘verbouwing’

Lees verder....

Het jaar 2018 in vogelvlucht

15 december 2018

De laatste twee weken van het jaar zijn begonnen en voor we het weten staan de tellers weer op nu en is het 1 januari 2019. Tijd om even terug- en vooruit te kijken.

Lees verder....

WordPress 5.0 verandert ’tekstverwerking’ ingrijpend

2 november 2018

Doorgaans zijn de veranderingen binnen WordPress voor de ‘gewone gebruiker’ niet zo groot. Veel van de wijzigingen bevinden zich doorgaans onder de motorkap, waar in het dagelijkse gebruik nauwelijks iets van wordt opgemerkt. Met de komende versie 5.0 gaat dat veranderen.

Lees verder....

Volop inspiratie voor deelnemers workshop over effectieve communicatie met WordPress

29 oktober 2018

Effectieve communicatie met WordPress? Dat doen we toch al jaren? Ik vermoed dat meer dan 90% van de WordPress websites wereldwijd nog steeds ‘gewone’ websites zijn met een tijdlijn aan berichten en wat losse pagina’s. Juist de samenhang in bedrijfsprocessen richting de communicatie met de doelgroep(en) kan een behoorlijke verandering teweeg brengen in het gewenste…

Lees verder....

Interview met Davinder Singh Kainth from Smartwebcreators

25 september 2018

Erg leuk om een uur te mogen praten over de zoektocht naar de juiste klant, het juiste businessmodel, de juiste gereedschappen en de samenhang van al die onderdelen in mijn dagelijkse bestaan binnen mijn bedrijf. Neem er wel een uurtje voor.

Lees verder....

Workshop database publishing op WordCamp Utrecht 2018

25 september 2018

Wat is toch dat ‘database publishing’? Een vaak voorkomende vraag. Simpel gesteld: ‘Het is technologie die het mogelijk maakt om je business processen om te zetten in een website die echt dingen voor je doet. Dus resultaat genereert.’

Lees verder....

Maak maar eens duidelijk wat je doet binnen een onderhoudsovereenkomst

9 augustus 2018

Dat was onlangs de vraag van een opdrachtgever, die 50 euro per maand betaalt voor een onderhoudsovereenkomst aan een website die wij hosten en dus ook onderhouden. We leggen het uit. Is het overtuigend genoeg? Lees ook: Hoe maak je een ‘Child Theme’ in WordPress 3.x? Na de vorige uitleg over de werking van Themes…

Lees verder....

Beveiliging van je website, waar en hoe doe je dat?

1 augustus 2018

Vaak is de beveiliging van een website voor onze opdrachtgevers een soort onvermijdelijk sluitstuk. Het laatste jaar heeft vooral in het teken gestaan van http/ssl, het bekende groene slotje. Maar dat zegt slechts iets over de wijze waarop data versleuteld wordt verstuurd vanaf de server naar de browser en (eventueel) terug vanuit bijvoorbeeld een webshop of contactformulier.

Lees verder....

Gutenberg editor laat nog even op zich wachten

18 april 2018

De komst van de verwachte nieuwe tekst editor in WordPress – Gutenberg genaamd – zal naar het zich laat aanzien nog wel even op zich laten wachten. De laatste versie laat nog teveel gebruikers ongemakken zien. Dat betekent ook dat de release van WordPress versie 5.0 voor 2018 nog geen vaste datum heeft in de planning.

Lees verder....

Het ontrafelde technische bouwproces van een webproject

12 maart 2018

Opdrachtgevers vragen zich vaak af wat er nu precies gebeurt bij het bouwen van een website. Een verbouwing in de badkamer, keuken of zelfs tuin is vele malen concreter. Wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een webiste, vertel ik in een (engelstalig) interview met David Waumsley.

Lees verder....