Precies dezelfde vormgeving

Offshore Visie is een uitgave van Practica Productions. De opdracht bestond uit het technisch moderniseren van de achterkant van de website. De verouderde technologie werd vervangen door WordPress. De basisvormgeving moest behouden blijven. Door niet te kiezen voor een kant-en-klare template, maar een basis 'framework' kon dit op eenvoudige wijze worden gerealiseerd.

offshorevisie-basis

De conversie van alle artikelen vanuit een overjarig websysteem naar WordPress was de eerste uitdaging. Nadat de data was overgezet, begon het proces van de overzetting van de vormgeving.

Op alle aspecten was een bijna één-op-één overname van de 'look & feel' te realiseren. Voor de bestaande klanten van Offshorevisie, is de overgang van het oude naar het nieuwe systeem, geruisloos verlopen.

offshore-beheer

Het beheer van de artikelen is volgens webredacteur Peter Ruiter zoveel makkelijk geworden in vergelijking tot de oude omgeving. De workflow is aanzienlijk versneld en de gehel opbouw van de website is uitermnate logisch. Het plaatsen van actuele artikelen doen we nu in een handomdraai.

offshore-nieuwsbrief

De wekelijkse nieuwsbrief is volledig geautomatiseerd aan de hand van de artikelen op de website. De titel bevat de directe doorlink naar het volledige artikel op de website. Naar keuze kunnen de adverteerders kiezen voor een banner op website en/of nieuwsbrief, compleet voorzien van een doorklik analyse.