Ontwikkelen in WordPress voor ontwerpers

LUIT.nl organiseert binnen de jaarlijkse Summerschool dit jaar het seminar 'Ontwikkelen in WordPress voor ontwerpers'. Het doel is ontwerpers met vooral creatieve competenties een goede technische toolbox te verschaffen, waarmee zij hun 'ontwikkel capaciteiten' een impuls kunnen geven.

ontwikkelenJe bent ontwerper en maakt prachtig layouts, huisstijlen en basispagina's voor een webomgeving. Natuurlijk denk je aan alle vormgevingsaspecten, inclusief mobiele weergave, kleurgebruik en overige user interface aspecten, zoals menu indeling, header en footer. Je werkt veel in de bekende Adobe Creative Cloud applicaties, zoals Photoshop en Illustrator. Misschien gebruik je Adobe Muse of zelfs MusetoWordPress om je ontwerpen te 'converteren' naar een WordPress thema. Andere ontwerpers leveren hun basis bestanden aan en de webbouwer zet deze om in een bruikbare WordPress omgeving.

In beide gevallen stopt de betrokkenheid van ontwerpers bij de webontwikkeling vanaf het punt dat de techniek een belangrijke rol gaat spelen. Veel ontwerpers willen zich ook 'beperken' tot het creatieve proces. Andere ontwerpers willen graag verder, maar missen de nodige technische kennis om de volgende stap te kunnen maken. Zij verslikken zich in een oerwoud aan mogelijke thema's en plugins en zien door de bomen het bos niet meer. Met als resultaat vaak gebrekkig te onderhouden websites, met nauwelijks zicht op de stabiliteit van de toegepaste gereedschappen.

WordPress toolbox

Eén toolbox met de juiste ontwikkel gereedschappen voor alle situaties lijkt voor velen een onmogelijke illusie in het WordPress speelveld. Dat is niet waar. Het is een kwestie van veel kennis en ervaring de juiste ontwikkel gereedschappen in één toolbox bijeen te brengen. LUIT.nl heeft dat gedaan en werkt al jaren met de juiste gereedschappen om elke opdracht vanuit de markt op effectieve wijze te kunnen realiseren. Wil jij die toolbox ook gaan gebruiken? Kom dan naar de trainingen 'Ontwikkelen in WordPress voor ontwerpers'.

Unieke toolbox met professionele ontwikkelgereedschappen zonder te programmeren

Ontwikkelen in WordPress voor ontwerpers - de inhoud

 • De basis thema/template opbouw van WordPress
  Hoe zien WordPress thema's er in zijn algemeenheid uit? Hoe zijn ze opgebouwd? Wie maakt thema's? Verschillen in gratis en betaald.
 • Thema keuze en het gebruik van child themes
  Op welke manier manier maak je een keuze voor een thema? Wat zijn child themes en hoe gebruik je ze? Welke kennis heb je nodig om met child themes om te kunnen gaan? Wat is de customizer binnen WordPress?
 • De toepassing van pagebuilders
  Wat zijn pagebuilders en welke invloed hebben de op de vormgeving? Op welke manier kunnen ze worden gebruikt door de eindgebruiker? Welke invloed hebben pagebuilders op zoekmachines?
 • Pagebuilders add-ons
  Wat zijn pagebuilder add-ons? Welke nut hebben ze en hoe pas je ze toe?
 • Custom Post Types en Custom Fields
  CPT/CF zijn krachtige gereedschappen binnen WordPress. Hoe maak en gebruik je ze? Welke toepassingen kan je ermee bouwen?
 • Database publishing
  Wat kan je doen met database binnen WordPress? Op welke manier kan je verschillende datablokken gecombineerd op een pagina weergaven? Welke nu heeft dat voor de eindgebruiker? En resulteert het in meer conversie?
 • Templates binnen database publishing
  Hoe maak je templates zonder te hoeven programmeren? Hoe kan je datablokken in templates plaatsen op een eenvoudige manier? Hoe maak je een datamodel?
 • Live toepassingen en demo's
 • Eigen online leeromgeving om te kunnen experimenteren

Verder ontwikkelen

ontwikkelenAan het einde van deze 1-dags training ben je in staat het speelveld van technische ontwikkel gereedschappen te overzien in relatie tot je eigen creatieve wensen en de functionele wensen van je opdrachtgever(s), die je tot op heden niet zelf kon verwoorden of uitvoeren. De training maakt je tot een betere gesprekspartner met je opdrachtgevers. En als je de techniek uitbesteedt, ben je ook beter in staat je wensen en eisen beter te verwoorden voor je opdrachtnemer. Ga je het zelf doen, dan kan je je zelf verder ontwikkelen met de gereedschappen die je tijdens deze training hebt ervaren. (*)

Investering

De investering voor deze training bedraagt €195,-- ex. BTW per persoon. Je krijgt hiervoor naast de aangeboden lesstof een prima naslagwerk en online leeromgeving met alle informatie en bronnen om jezelf verder te kunnen ontwikkelen. Daarnaast krijg je twee weken gratis support zodra je met de gereedschappen aan de slag gaat. Mocht je niet zelf aan de slag willen gaan, maar een project door ons laten realiseren, dan bespreken we - afhankelijk van de omvang van het project - een aantrekkelijke korting op deze training.

(*) LUIT.nl werkt met gerenomeerde ontwikkelaars en de door hun ontwikkelde gereedschappen. De in de training behandelde gereedschappen zijn niet gratis en vergen dus een (geringe) investering.

Klaar voor de uitdaging?

Schrijf u dan nu in, de training wordt gehouden op een aantal vrijdagen in juli en augustus 2017.
Bel voor andere data of trainingen op lokatie met Peter Luit, tel.: 06-20709846