DesignMerge nog altijd makkelijke instap variabele data printing

designmerg2.pngIn Graficus van deze week zag ik de product aankondiging van DesignMerge voor Adobe CS3. Voor velen zal dat wellicht een relatief onbekende applicatie zijn. Maar ontwikkelaar Meadows heeft deze applicatie in de vorm van een XTension voor Quark XPress en nu als plug-in voor CS3 al jaren in haar programma.

Het is een heel goed bruikbare applicaties, welke vooral opvalt door zijn laagdrempelige instap voor het maken van database publishing oplossingen. Door de XTension en/of Plug-in architectuur, hebben vooral operators die gewend zijn te werken met Quark XPress of Adobe InDesign helemaal geen moeite de ‘overstap’ te maken naar variabele data oplossingen voor uitvoer op digitale print machines. De applicatie ondersteunt ook al vele jaren PPML (de XML variant voor de merk onafhankelijke aansturing van digitale print machines met variabele data documenten).