Literaire uitgever Nieuw-Amsterdam brengt internet TV

na_tv_logo.jpgHet is voor het eerst dat een literaire uitgever zich waagt aan televisie op internet. Vanaf 2 september aanstaande brengt de Amsterdamse uitgever Nieuw-Amsterdam ‘cultuur-tv’ met achtergrondinformatie en reportages rondom tentoonstellingen, optredens, boeken en presentaties.

In aanvang zullen de uitzendingen wekelijk zijn, maar volgens directeur Marij Bertman zijn de plannen gericht op een dagelijkse frequentie. Zij ziet de komst van een literair uitgever op internet met TV programma’s een stap in het verkrijgen van een hogere toegevoegde waarde in dat segment van de markt: ‘Juist door de interactieve mogelijkheden kunnen we veel beter in contact komen met onze lezer. Door middel van video-chatten kunne de lezer zelf boeken recenseren.’

Het Gesprek van Ruud Hendriks is één van de eerste adverteerders op de site.

Door: Peter Luit