Uitgevers geven zichzelf geen voldoende op gebied van innovatie

De uitgeefbranche blijkt zichzelf niet voldoende innovatief te vinden: men geeft de branche in zijn geheel een 5.4 als het gaat om innovatie. Het eigen segment wordt over het algemeen positiever beoordeeld: het gemiddelde cijfer dat men hier geeft is 6.5. Het segment ‘Dagbladen’ wordt als het meest innovatief gezien, terwijl het segment ‘Algemene boeken’ als het minst vernieuwend wordt ervaren.
Dit blijkt uit de InCT-Innovatiemeter, het onderzoek dat InCT samen met ITHAKA research heeft gehouden onder werknemers in de uitgeverij.

De volledige resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd op InCTformatie 2008, het voorjaarscongres van InCT dat op 24 april a.s. gehouden wordt in theater Spant! te Bussum. De resultaten worden tevens gepresenteerd in het Jaarboek Innovatief Uitgeven 2008, dat op hetzelfde congres ten doop wordt gehouden.

De InCT-Innovatiemeter is dit jaar voor het eerst gehouden en zal jaarlijks de stand van zaken rondom innovatie in de uitgeefbranche meten.