Tooltjes……

Via Twitter leer je veel, heel veel, als je er tenminste de tijd voor neemt. Ik ben altijd op zoek naar leuke tooltjes, voor mijn mobiel (nee, nog geen iPhone, maar wel een Nokia N95), voor mijn iLiad en natuurlijk voor mijn Macjes…..

joiku.pngAfgelopen tijd niet zo gek veel aandacht aan besteed door vakantie en zo. Maar de afgelopen week kwam er weer het één en ander voorbij.
Ten eerste JoikuSpot, daarmee maak je van je mobiel een ‘internet mobile base station’. Erg handig als je ergens bent waar geen hotspots zijn en je dus iets meer moet doen dan de grootte van je schermpje toelaat. Providers hebben een hekel aan dir soort gebruik van het netwerk, omdat daarmee voorkomen kan worden dat je een UMTS kaart voor je laptop gaat kopen. Erg snel is het niet, de communicatie tussen mobiel en laptop verloopt via Bluetooth, maar als je even in ‘nood’ zit, is het tooltje de redding.

handbrake.pngEen tweede stukje programmatuur, welke ik via twitter kreeg aangeboden was Handbrake, een onmisbaar stukje gereedschap, om alle mogelijke soorten video conversies te doen. Zo had ik de behoefte om een DVD naar MP4 te converteren. Probleemloos met dit gratis programmaatje.

feedburner.pngOm je website statistieken wat op te vrolijken is de inmiddels lang bekende FeedBurner een welkome hulp. Eigenlijk paste ik dit stuk gereedschap nog niet toe. Waarom niet? Lui en onwetend. Maar doordat Peter van Teeseling me daarop attendeerde, ben ik er toch eens ingedoken en kwam tot de conslusie dat dit een onmisbaar stukje gereedschap is om je resultaten op RSS feeds te meten en te verbeteren.

screensteps_logo_75.pngNog een tooltje via Peter heet Screensteps, een stukje gereedschap om screenshots in een reeks afzonderlijke afbeeldingen te plaatsen voor bijvoorbeeld een demo of presnetatie over een bepaalde reeks handelingen binnen één of meerdere applicaties. Erg fraai, want het tooltje kan de inhoud meteen op elke gewenste blog plaatsen.

friendfeed.pngOok aardig is FriendFeed, waar je als het ware al je mogelijke ‘short-communication-needs/feeds’ bij elkaar kunt plaatsen, nooit meer iets kwijt.

spanning.pngTot slot Spanning Sync, een tooltje om iCal on-line en automatisch per ingestelde tijd te synchroniseren met Google Calendar. Spanning Sync wordt als ‘systeem voorkeuren’ geïnstalleerd, eenmaal instellen en je hebt al je agenda’s wereldwijd on-line beschikbaar. Wellicht dat dit tooltje wat overbodig is geworden voor Mac gebruikers, die met de komst van MobileMe, een soort MS Exchange in huis hebben gekregen ter vervanging van .Mac.