Maghound: ‘leesmap’ 2.0

maghound.gifTime inc. opende onlangs Maghound, een moderne koopvariant van de ouderwetse leesmap. Ook dit voorbeeld laat zien dat een uitgever op de stoel gaat zitten van de eindverkoper.

Maghound biedt momenteel een kleine 250 tijdschriften aan, in verschillende samen te stellen hoeveelheden. Voor 3 bladen per maand betaalt de abonnee slechts $4,95 per maand, voor 7 bladen $9,95 per maand, aanzienlijk minder dan de losse verkoopprijs van de afzonderlijke bladen. Het is eveneens mogelijk de samenstelling ongelimiteerd te wijzigen.

Dat heeft alles te maken met het businessmodel. De vele kosten die worden gemaakt voor de distributie naar de eindverkoper komen met dit model te vervallen, het voordeel is direct merkbaar in de portemonne van de eindgebruiker. Wederom een voorbeeld van de long-tail gedachte. Of Maghound dan ook in staat zal zijn relatief onbekende bladen via dit principe te verkopen, is nu nog niet duidelijk.