Afscheid van Plaxo, Hyves en Facebook

Het is zover: de stekker uit 3 sociale netwerken. LinkedIn en Twitter zijn mijn favorieten gebleken in de afgelopen 2 jaar. Afscheid dus van Plaxo, Hyves en Facebook.

facebook.jpegOm met de laatste te beginnen, tja, ik was er gewoon niet actief, dus waarom dat netwerk bijhouden. LinkedIn heeft volgens mij een vergelijkbare doelgroep, dus waarom doublures in het toevoegen van connecties/relaties op twee vergelijkbare plaatsen?
hyves.png

Hyves nam ik afscheid van omdat het vooral een leuk netwerk is om je vrienden en kennissen in bij te houden. Maar dat doe ik eigenlijk al via zoveel andere manieren, dat ik ook Hyves te weinig bezocht om er actief nog wat mee te doen.
plaxo.jpegEn Plaxo had weliswaar mooie synchronisatie mogelijkheden, maar met MobileMe van Apple is die functionaliteit eigenlijk overbodig geworden.

linkedin.gifJa, LinkedIn en Twitter blijven dus over. Geeft dat dan rust? Waarschijnlijk niet. Beide netwerken zijn zeer verschillend en vergen ook nogal wat inpsanning om het bij te houden.

twitter.pngMaar ik heb gemerkt dat het bijhouden van beiden wel lonend is. Het leggen van connecties begint via 2.0, maar resulteert in duurzame 1.0 contacten. Dus iedereen die mij kent via Plaxo, Hyves of Facebook, ga naar LinkedIn of Twitter, zoek me op, en ‘connect’. Graag tot ziens!