Patronaat Haarlem ‘bomvol’ met media professionals

haarlem_pat.jpgHet Haarlemse Patronaat aan de rand van de binnenstad stond donderdag bol van deelnemers aan de derde netwerkbijeenkomst van het Nederlands Medianetwerk. Oprichter van het virtuel netwerk Bas Vlugt was zichtbaar tevreden met de opkomst.

Belangstelling real-live bijeenkomsten onverminderd groot ondanks virtuele netwerken

Alhoewel het een netwerk met een nationaal karakter is, trok het in hoofdzaak bezoekers uit de westerse regio van ons land. Bss Vlugt, een zeer bezig baasje, heeft de afgelopen weken keihard gewerkt om dit event neer te zetten, samen met zo een tien sponsors, die elk een deel van de kosten voor zich namen.

De formule is leuk en losjes. Met eerst een uurtje netwerken konden de aanwezigen de look&feel opsnuiven van de ruimte, waarin normaal vooral popgroepen optreden. Maar het Patronaat is vooral ook zelf actief in het media speelveld. Onlangs lanceerde het Patronaat als eerste poppodium in ons land een eigen iPhone app, met een totaal overzicht van alle optredens in de komende maanden en informatie over de optredende groepen. Een ’ticketing’ module is in ontwikkeling.

Het tweede uurtje was bedoeld voor een ‘hi-speed’ reeks van korte interviews. Lekker tempo dus, met een verscheidenheid aan onderwerpen vanuit in hoofdzaak de omroep- en webwereld. Maar ook mobiel kwam voldoende aan de orde. Naast de iPhone app iPatro van het patronaat werd ook Layar getoond, een augmented reality browser, met compleet nieuwe mogelijkheden als advertising platform. Het uurtje werd afgeloren door Ton Verlind, die optrad als ‘woedende columnist’.

De zaal, overvol gevuld met stoelen (t.b.v. de interviews) was wat minder geschikt als netwerkplek, het was wat dringen bij de bar. Maar dat nadeel nam niet weg dat de vele media pro’s nog royaal de tijd hadden om met elkaar te netwerken. En de bezoekers kwamen vooral om elkaar te zien en gezien te worden. De los-vast relatie binnen een virtueel netwerk wordt op deze manier ‘op maat’ ingevuld voor mensen werkzaam in de media branche, die wellicht naast het lidmaatschap van een ‘gewone’ brancheorganisatie, ook eens een uitstapje willen maken in een wat breder ‘werkveld perspectief’. Het Nederlands Medianetwerk biedt dat platform.

Het ontbreken van een ‘spannende’ twitter stream was te wijten aan de slechte 3G ontvangst in de ‘betonnen’ bak en het ontbreken van WiFi.