Mac OS X kwetsbaarder geworden

Het fraaie Mac OS X besturingssysteem is in de loop der jaren qua populariteit gegroeid. Maar niet alleen bij ‘gewone’ gebruikers, maar ook bij hackers. Een Mac moet tegenwoordig ook afdoende worden beveiligd.

We ontdekten de toename in kwetsbaarheid vooral bij klanten die een website bij ons hosten. In drie gevallen werd bij de klanten gebruik gemaakt van een Apple laptop, zonder enige vorm van detectie/beveiliging tegen mogelijk besmette bestanden en/of scripts die ‘kwaad’ zouden willen uithalen.

fsecureNiet in de laatste plaats overkwam dat ook een Mac bij ons op kantoor, die maar liefst enkele tientallen infecties bevatte en aanvallen uitvoerde op de MySQL server, die op den duur ook down ging. De zoektocht naar het kwaad werd uitgevoerd door F Secure SAFE en maakt sindsdien standaard deel uit van het noodzakelijke stukje beveiliging op de Mac Book Pro op ons kantoor.

Het is dus van groot belang een computer die op diverse manieren in kan loggen op een te onderhouden website, afdoende is beveiligd tegen mogelijk ‘kwaad’ van buiten af. Ja, en dus tegenwoordig ook een Mac.