Gastdocent op Universiteit Utrecht

Ik had het genoegen om op uitnodiging van Indira Reynaert een gastcollege te mogen geven op de Universiteit Utrecht. Indira doceert daar aan de faculteit communicatie- en informatie wetenschappen.

uu3.pngOp maandag 16 en donderdag 19 oktober ‘doceerde’ ik gedurende 2 lesuren ‘mijn’ MMM model waarbinnen mediakanalen en mediaprocessen centraal staan ten opzichte van bewegingen in markten, middelen, methoden en mensen.

Voor de overwegend conceptuele- en creatieve studenten kwam de inhoud weliswaar wat laat, maar wel een openbaring. De studenten hadden deze uiteenzetting van de maatschappelijke bewegingen ten gevolge van ontwikkelingen in het media landschap liever helemaal aan het begin van hun studie gehad.

Maar het enthousiasme was groot, er ontstond een levendige discussie waaraan vele studenten deelnamen. Daarbinnen volop aandacht voor alle media kanalen. Ik accentueerde vooral het nog steeds grote belang van het medium papier, welke in een wireless en on-line wereld wel eens iets gemakkelijk wordt vergeten.