LUIT.nl gaat delen nieuwe media module ‘online vaardigheden’ invullen voor Hogeschool Utrecht

Het Centrum voor Communicatie en Journalistiek (behorend bij de Hogeschool Utrecht) gaat haar aanbod op het gebied van HBO en post-HBO trainingen fors aanpassen en nog verder professionaliseren. Daar waar ik voorheen vooral de modules cross- en social media invulde, verleg ik nu op wens van coördinator Harold Lukassen het accent naar praktische online vaardigheden.

• Eerste training starten op 29 oktober
• Nieuw aanbod volop in ontwikkeling
• Aansluiting bedrijfsleven wordt verder geoptimaliseerd

‘De tijd van theorietjes rondom cross- en socialmedia maken steeds vaker plaats voor ‘gewoon’ doen. Dat wil niet zeggen dat de theorie niets meer waard zou zijn, maar wordt wel steeds vaker onderdeel van vooral praktische implementaties van de inzet van elkaar versterkende mediamiddelen’.

De training ‘online vaardigheden’ gaat in het najaar van start en maakt deel uit van een hele reeks modules die nu nog in ontwikkeling zijn. LUIT.nl gaat de module ‘WordPress‘ opzetten, bestaande uit 3 avonden. WordPress is als ‘leermiddel’ om om te kunnen gaan met zowel website-, weblog- en webshop omgevingen een uitstekende basis om zowel voor- als achterzijde te begrijpen en gebruiken.

‘We hebben al veel ervaring opgebouwd met dit type trainingen (o.a. binnen de reeks in-company trainingen) waarbij studenten ook daadwerkelijk praktisch een site volledig opzetten en vervolgens leren in de juiste context content te maken voor zowel pagina’s, weblog berichten en productomschrijvingen. In de komende maanden zal de module verder ontwikkeld worden, wellicht gecombineerd met een on-line leeromgeving waar studenten oefeningen moeten/kunnen uitvoeren, die tussentijds de vaardigheden doen verhogen. Alle nieuw trainingen moeten ook aan strengere eisen gaan voldoen volgens officiële richtlijnen van het Ministerie van Onderwijs’.