Google lanceert on-line ‘Office’

Al langer geleden werd op verschillende weblogs gesproken over ‘Office’ achtige software, welke Google on-line gratis ter beschikking zou stellen. Inmiddels is het zover. Een werkelijk complete on-line tekstverwerker en spreadsheet zijn nu on-line beschikbaar. Dus overal je documenten ter beschkking, maar ook binnen ‘werkgroepen’ samen aan documenten werken. Met wat eenvoudige testjes blijkt het geheel op zeer eenvoudige wijze te werken, zonder ingewikkelde user-interfaces.

Nieuwe gebruikers moeten eerst even een account aanvragen, maar ook dat gaat snel en eenvoudig. Daarna kan je meteen aan de slag met je eigen on-line tekstverwerker of spreadsheet.

googleoffice3.png

Bovenstaand zie je de ‘knoppen’ herkenbaar voor elke ‘Word’ gebruiker, de nslheid van de functies is acceptabel, de gehele look&feel is wat eenvoudiger dan ‘Word’, maar is ruimschoots voldoende voor dagelijkse documenten.

googleoffice1.png

Het ‘uitnodigen’ van mede-auteurs gaat zeer eenvoudig, Via een e-mail wordt de ander op de hoogte gebracht en met één klik op de URL in het e-mail bericht kan de ander meteen meewerken in het gepubliceerde document, welke door Google op haar eigen server wordt bewaard, zodat het wereldwijd via het web beschikbaar is, uiteraard achter de noodzakelijke usernames en passwords. Daarnaast kan je je publicatie openbaar maken, maar ook direct op je weblog publiceren.

googleoffice2.png

Tot slot is op eenvoudige wijze een overzicht te krijgen van personen die ‘samenwerken’ binnen een document. Dezelfde mogelijkheden gelden voor de on-line spreadsheet.

Zou dit de toekomst zijn voor menig applicatie, die we nu nog los op de desktop installeren?
Graag jullie mening…..

Door: Peter Luit