Adobe zoekt met Share wantrouwen in Google Docs op……

adobe.gifLangzaam maar zeker verschijnen er steeds meer applicaties, die volledig gebaseerd zijn op webtechnologie. Eén van de meeste bekende en voor Microsoft meest bedreigende, is Google Docs. Een complete ‘office suite’, met tekstverwerker, spreadsheets en presentatie applicatie.

googleapps.gifProbleem is het vertrouwen in Google als ’trusted-party’ voor de on-line aanmaak, verwerking en opslag van (vertrouwelijke) documenten. Google maakt zich zelf daar niet zo heel erg veel zorgen over. De markt is groot genoeg om consumenten, maar vooral ook zelfstandigen en kleinere MKB bedrijven te trekken voor deze gratis service, die ongetwijfeld bij aangetoond succes zal worden omgeven door advertenties.

adobeshare-files.jpg
Adobe zoekt met Share de niche tussen on-line comfort en vertrouwen in lokale bestanden. Helemaal lokaal is het natuurlijk niet. De gratis aangeboden on-line 1GB beheert natuurlijk wel de te sharen documenten, maar wordt via e-mail berichten met derden gewisseld. Met een volgens Adobe steeds unieke URL worden de documenten met anderen gedeeld. Met een voldoende reeks toegangs mogelijkheden kunnen gebruikers documenten al dan niet met elkaar bewerken.

De technologie is gebaseerd op de Flash Player (versie 9), de gebruiker kan de documenten zoomen en pannen. Ook is integratie met Adobe Air voorzien, zodat Share applicaties gebrouwd kunnen worden buiten de gebruikelijke browser omgeving.

2 reacties

  1. Peter Luit op 1 oktober 2007 om 19:03

    Volgens Emerce zet Adobe ook de inval in op ‘gewone’ tekstverwerker. Met de overname van het bedrijf Virtual Ubiquity, zet Adobe een duidelijke eerst stap in ‘gewone’ office applicaties in een on-line omgeving. Daarmee is de zoveelste aanval ingezet richting Microsoft, die op dit gebied nog maar weinig geluiden laat horen. Zouden ze op dit gebied te laat zijn, of slaan ze straks hard terug?  2. Peter Luit op 1 oktober 2007 om 19:34

    Oeps, net een RSS’je binnen van Emerce, dat dus ook Microsoft zich op dit gebied gaat bewegen: http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=2152172&WT.mc_id=rss