Na MacExpo gaat nu ook TINE niet door

Amsterdam RAI heeft in één jaar drie beurstitels rondom media en ICT afgelast. De beursorganisator ziet zich helaas genoodzaakt tot deze stappen, omdat de belangstelling voor deelname in te grote getalen afneemt.

TINE was gepland van 8 tot en met 10 mei. Oorspronkelijk zou ook brancheorganisatie CMBO met MediaCity aanhaken op dit event, maar na het wegvallen van MacExpo werd al het besluit genomen MediaCity te gaan verhuizen. Dit vindt nu plaats op 24 mei bij MediaPlaza in Utrecht.

Eerst zou ook Grafivak gelijktijdig met TINE worden opgezet. CMBO is altijd groot voorstander geweest van een crossmediale aanpak, waarin grafische technieken, ict/on-line en audio-visuele media bijeen gebracht zouden worden voor media inkopend Nederland onder een volledig nieuwe beurstitel.

Inmiddels is wel duidelijk dat Grafivak nooit meer zal terugkeren in de vorm die we kenden. De ‘van der Most’ formule spreekt kennelijk meer aan bij zowel standhouders als bezoekers. Onlangs vond een succesvolle eerste editie plaats in Gorinchem. De vakbeurs startte enige jaren geleden in Hardenberg en is inmiddels uitgegroeid tot een bekend nationaal event.

Door: Peter Luit