Gratis boeken

onlibri.pngDat ook boeken ten prooi zouden vallen van het ‘gratis’ domein had niemand op korte termijn verwacht. Sinds gisteren is echter een Deens bedrijf actief op de Nederlandse markt met gratis boeken over opvoeding, koken, wijn, tuinieren, reizen, computers en financiën. De ‘boeken’ zijn te downloaden vanaf www.onlibri.nl.

De meer dan dertig publicaties zijn gratis omdat op elke derde pagina een advertentie staat, zegt directeur Kristian Buus van Onlibri Publishing maandag. Hij verwacht de komende tijd meer boeken aan te kunnen bieden. Onlibri Publishing begon vorig jaar met het aanbieden van studieboeken via het internet. Binnen enkele weken werd meer dan 100.000 keer een publicatie gedownload.

Het bedrijf werkt in Denemarken, Zweden en Duitsland met hetzelfde concept. ,,Maar Nederland heeft veruit de meeste potentie”, denkt Buus. ,,Nederlanders zitten relatief veel online en staan open voor innovatie.”