Ronnie Overgoor leest Telegraaf op Tabloid in Italië…

telegraaf.pngOp mijn vakantie in Toscane kwam ik mediagoeroe Ronnie Overgoor tegen met een Telegraaf op tabloid formaat in zijn hand. Op zichzelf was het formaat al bijzonder, want ook ik wist niet dat de Telegraaf in het buitenland op tabloid werd gedrukt.

Nadat Ronnie bij mij zijn Blackberry had opgeladen, omdat hij niet het juiste kabeltje van huis had meegenomen, vielen hem nog meer dingen op aan de buitenlandse Telegraaf. Er waren pagina’s speciaal gericht op vakantiegangers in Italië. Het weerbericht, tips voor uitstapjes, achtergrond informatie over Italiaanse gewoontes en meer Italië gerelateerde berichten.

Eén ding viel mij op. De tabloid versie is gewoon een verkleining van de bestaande layout op broadsheet. Met mijn brilletje (+1) had ik nog wel een beetje moeite het (te) kleine corps te kunnen lezen.

Maar innovatief is het allemaal wel. Als je twee weekjes off-line leeft, dan blijkt de Telegraaf gewoon op de ochtend zelf de krant van vandaag te kunnen leveren. Tja, ook papier kan dus nog best mee, actueel lokaal nieuws, gewoon om 8 uur in de kampwinkel. Het was voor Ronnie een beleving!!