Website The New York Times weer gratis

newyorktimes.gif

De website van The New York Times wordt weer gratis. Dat maakte de Amerikaanse krant dinsdag bekend. Sinds twee jaar moest voor de artikelen van columnisten en het archief worden betaald.

Volgens de manager van de site van de krant, Vivian Schiller, voldeed de betaalde dienst aan de verwachtingen en leverde het 10 miljoen dollar per jaar op. De dienst telde uiteindelijk 227.000 abonnees.

Maar de groeipotentie was te klein, aldus Schiller. Op de site kwamen vooral veel mensen via zoekmachines zoals Google en zij waren niet bereid te betalen. De krant hoopt door de site gratis te maken nog meer bezoekers en advertenties te trekken.

The New York Times trekt maandelijks ongeveer 13 miljoen unieke bezoekers, aldus Nielsen/Net Ratings. Het is daarmee de best bezochte krantensite in de wereld.