Twitterborrel op 30 november

twitterborrel.jpgGisteren deed ik voor de tweede keer mee aan de ‘media’ twitterborrel. Plaats van handeling was hartje Amsterdam bij Café Schuim in de Spuistraat.

Aanvankelijk leek het wat rustig te blijven, maar langzaam maar zeker kwamen de bekende gezichten binnen. Twitterborrels hebben vooral een ongedwongen karakter. Iedereen praat met elkaar, de behoefte om elkaar ook eens echt te zien en te horen, is groot. Leven 1.0 zeg maar. Het avondje heeft zeker niet het karakter van pitchen naar nieuw werk, maar het is best leuk om van anderen te horen wat zij doen in het media wereldje en soms zelf ook eens te vertellen in welk deel van de keten ik dan zelf werkzaam ben.

Ook zeer bekende BN twitteraars waren aanwezig, waaronder Erwin Blom (van nu nog de VPRO – waar ik een tijdje mee heb staan praten), natuurlijk Edwin Everts (van onder andere BNR) en ook Paul Molenaar van Sanoma was (even) aanwezig. Daarnaast de vele bekende namen die ik dagelijks via Twitterriffic ’tegenkom’.

Inmiddels heb ik zo een kleine 1800 berichten (tweets) verzonden. Ik volg zo een 200 mensen en zo een 140 mensen volgen mijn bezigheden. Van de ‘sociale netwerken’ die ik ‘rijk’ ben, vind ik Twitter een zeer positieve uitzondering, omdat het ook echt als sociaal mechanisme in leven 1.0 werkt!

Foto impressie (ik was toen al weg).