Nieuwe visie op ‘mobiel’

modu.pngHet bedrijf Modu uit Israël heeft de kans een revolutie teweeg te brengen in nieuwe mobiele concepten. Het in begin 2007 opgerichte bedrijf ontwikkelt momenteel de Modu, een centraal mobiel apparaat, welke door middel van add-ons verschillende functionaliteiten kan vertegenwoordigen.

Het apparaat is bedacht door Dov Moran. De basis wordt gevormd door een ‘gewoon’ mobieltje, iets kleiner dan de laatste iPod nano en weegt slechts 43 gram.

Door de modu in zogenaamde modu mates te steken komen andere functies beschikbaar. Zo kan de modu worden omgevormd tot een spelcomputer, een wekkerradio, een mobieltje voor kinderen die alleen vader of moeder kunnen bellen, een MP3 speler, een zakelijke PDA en ga zo maar door.

Het is de bedoeling dat ik oktober dit jaar de eerste producten van dit bedrijf op de markt komen.

p.s.: de website is op zichzelf al het bezoeken waard, een hoog staaltje flash.