Wat is een ‘widgetized’ homepage?

Bij het ontwerpen van een website wordt voor de homepage vaak gekozen tussen enerzijds de weergave van berichten (zoals bij nieuwssites) of een algemene informatie pagina (zoals bij een bedrijfspagina). Om de zo balngrijke homepage wat ‘meer leven’ te geven kan beter gekozen worden voor een zogenaamde widgetized homepage. Wat is dat?

Lees meer

Eerste app project met JavaScript integratie

Sommen maken binnen een app kan op verschillende manieren. Bij een hybride app, waarbij content vanaf een webservice de app voedt, is het voor de hand liggende de berekeningen op de server te laten plaatsvinden. Voor eenvoudiger zaken kunnen JavaScript routines binnen de app zelf worden afgehandeld.

Lees meer

Famo.us laat web-apps tot leven komen met JavaScript

HTML blijft de basis van zowel websites als (web)apps in alle mogelijke variaties. JavaScript leunt als het ware tegen HTML aan en zorgt op browser niveau voor animatie- en interactieve aspecten. Famo.us heeft een gratis opensource tools om die verrijking makkelijker te maken binnen (web)apps.

Lees meer

Resultaten event-app ‘Dorpsfeest Santpoort’

Vanaf 11 juli hebben wij de resultaten bijgehouden rondom de ‘bewegingen’ van bovengenoemde app in het teken van het gehouden dorpsfeest van 2 tot en met 9 augustus jl. Het was onze eerste ‘event-app, dus de gegevens die we verstrekken kunnen niet gelden als referentie voor andere events, maar als ‘leerobject’ zijn de ‘cijferbewegingen’ heel aardig.

Lees meer

Event App voor ‘Dorpsfeest Santpoort’

Het was even haast maken, om ineens met het idee te komen voor een app voor dit jaarlijkse event, de app te maken, sponsors te vinden en de app tijdig in de verschillende appstores te krijgen. Deze week is het allemaal gelukt.

Lees meer

Wat mag een app anno 2014 kosten?

In 2010 schreef ik als een artikel over de app ontwikkelkosten. Toen was het al een oerwoud aan mogelijkheden. Nu wij zelf deze diensten aanbieden, is het er niet veel duidelijker op geworden. Klanten stappen vaak binnen met dollar tekens in hun ogen en denken dan voor een paar honderd euro hun ‘killer app’ te kunnen laten bouwen.

Lees meer

Professionele toepassingen met de ‘pro’ versie

Binnen onze mobiele oplossingen wordt ons vaak gevraagd naar de meerwaarde van de ‘pro’ versie ten opzichte van de ‘plus’ versie. Daar waar de plus versie hoofdzakelijk bestaat uit ‘voorgebakken’ modules, biedt de pro versie de mogelijkheid om te communiceren met externe omgevingen.

Lees meer

The Guardian lanceert ‘Guardian for Glass’

Onder de naam ‘Guardian for Glass’ introduceert de uitgever van de Engelse krant The Guardian hun eerste Google Glass app. The Guardian ziet het als een experiment in de zoektocht naar het innovatief exploiteren van journalistiek. Wat zijn de ambities?

Lees meer

Website content in een app integreren

Gebruikers van mobiele apps hebben veelal niet door dat zij soms ook ‘gewoon’ content ontvangen vanuit een web omgeving die geïntegreerd wordt weergegeven binnen een app. Insiders spreken van een hybride app.

Lees meer

2014: verdere stappen in app ontwikkeling

Met nog maar net de eerste app ter goedkeuring bij Apple en Google, begint de vraag naar de mogelijkheden voor een iPad app zich al op te dringen. In de loop van de komende maanden zal de speciale ontwikkeltechnologie ook de iPad aankunnen. Maar er komt meer.

Lees meer

Het blijft ‘worstelen’ met businessmodellen voor on-line content

Twee jaar na het ‘nieuwsmarkt’ onderzoek, gerealiseerd met steun van het Stimuleringsfonds voor de Pers, is er nog niet zo heel veel veranderd in de zoektocht naar on-line businessmodellen bij de verkoop van al dan niet gepersonaliseerde content. Ook de relatie met adverteerders staat bij digitaal ‘ veelal op achterstand’.

Lees meer

Het einde van ebooks?

Het e-book is goed beschouwd niet veel meer dan een ‘lees-bestandje’, welke veelal na een betaling naar een klant wordt gestuurd vanuit een e-book store. En dat dan temidden van een overdaad een cloud diensten met muziek, (HD) video en interactieve (educatieve) apps. Wordt gewoon lezen zielig?

Lees meer

Technisch onderhoud website vaak onderschat

Uw website is eindelijk klaar, er is hard gewerkt aan de inhoud en vol trots wordt de nieuwe huisstijl geïntroduceerd. Nieuwe visitekaartjes, nieuwe belettering op de bedrijfsauto en de voorgevel van het winkelpand is ook meteen aangepakt.

Lees meer

10 jaar WordPress: van eenvoudig gebruik tot zakelijk succes

Nee, ik heb niet alle 10 jaren rondom WordPress meegemaakt, maar terug gerekend kom ik uit in het jaar 2005, niet meer wetende of ik nog startte met versie 1.5.x of al met versie 2.0. Zeker is dus dat ik 8 jaar WordPress ervaring heb meegemaakt vanaf een ’tooltje’ voor het maken van mijn eigen website tot en met een zakelijk succes binnen mijn huidige media dienstverlening.

Lees meer

LUIT.nl gaat intensiever samenwerken met 24app.nl

LUIT.nl gaat intensiever samenwerken met 24app.nl uit Krommenie, specialist op het gebied van online mobiele content publicatie systemen. Samen beschikken beide bedrijven over zowel technisch inhoudelijke kennis en vooral media workflow kennis rondom complexe crossmediale producties.

Lees meer

Op zoek naar onderscheidende vormgeving binnen WordPress

WordPress is zonder twijfel het meest toegepaste opensource content management systeem. De basis is toegankelijk en zal snel kan een complete website worden gemaakt. Nadeel van die toegankelijkheid is dat de vormgeving aan de onderkant van de markt vaak blijft steken bij veel op elkaar lijkende websites.

Lees meer

WordPress 3.6: veel onder de motorkap

wordpress

WordPress blijft als CMS makkelijk toegankelijk. Voor de gewone gebruiker zullen slechts een paar aanpassingen zichtbaar zijn in de achterkant, maar van al het overige zullen vooral technische mensen genieten.

Lees meer