Lezenswaardig rapport PWC over tijdschriftenuitgevers

The Medium is The Message: Outlook for Magazine Publishing in the Digital Age.

tijdschriftenrapportpwc.jpgHoewel consumenten steeds vaker hun toevlucht nemen tot internet op zoek naar informatie en entertainment, zijn ze fors minder bereid te betalen voor een digitale dan een gedrukte versie van hun lievelingstijdschrift. De prijs die consumenten bereid zijn te betalen voor een internetversie (e-paper) ligt in vergelijking met de huidige prijs voor een gedrukt exemplaar op 47%. Voor dezelfde content via mobiele diensten zijn consumenten nog maar 35% bereid te betalen. Als consumenten al beschikken over een digitale versie van hun tijdschrift zijn ze nog maar bereid 19% extra te betalen voor een gedrukte versie. De voorspelling is dat de wereldwijde markt voor consumententijdschriften in 2012 een niveau van 95 miljard dollar zal bereiken. Dit blijkt uit onderzoek onder uitgevers van tijdschriften en media-inkoopbureaus.

Direct downloaden.

Of hier een goede samenvatting lezen.