Interessant rapport over populariteit open source CMS systemen

Natuurlijk heeft elk rapport op dit gebied een stukje kleuring. Ook de vragen en antwoorden kunnen in bepaalde situaties suggestief zijn en dus zeker niet objectief voor hetgeen de lezer krijgt voorgeschoteld.

• WordPress versie 3 inmiddels ruim 26 miljoen keer gedownload

cms_rapport.pngHet rapport van Water & Stone laat in ieder geval een redelijk compleet zien van hetgeen op dit moment beschikbaar is. Drupal, Joomla en WordPress vormen in de meeste vragen nog altijd de top 3, terwijl ook diverse nieuwkomer een positie op sommige gebieden weten te verwerven.

WordPress is volgens de onderzoekers het sterkste merk geworden binnen de top 3 van opensource CMS omgevingen. Dat is inmiddels grotendeels te danken aan versie 3.0, waarmee WordPress van een ‘gewone’ weblog is gemigreerd naar een volledig CMS.

Het rapport is voorzien van diverse tabellen aan de hand van de gestelde vragen. Met 53 bladzijden is het in een weekendje te lezen. Ook voorziet het rapport in diverse Google Insights tabellen, waarmee de populariteit van diverse CMS termen wordt geanalyseerd.