Picnic’08 launch-event nat van start op de ‘Amsterdam’

picnic08_2.png

Vanmiddag werd de aftrap voor Picnic’08 ‘gevierd’ op het Noordzeekanaal. Zo een 120 genodigden, voornamelijk sponsors, media- en netwerkpartners en de gehele event organisatie waren aanwezig om op gepaste wijze het startschot te geven voor Picnic’08.

picnic08_3.pngHet natte weer was ondergeschikt aan het netwerken, de drankjes en de hapjes. Terwijl voornamelijk vrijwilligers het schip bestuurden, genoten de genodigden volop van de inspirerende sfeer die Picnic altijd uitstraalt. De gehele organisatie heeft er alles aan gedaan om ook dit jaar Nederland als medialand op de kaart te zetten. Marleen Stikker: ‘Zie het event vooral als festival, er is zoveel meer dan alleen het hoofdcongres, maar we hebben wel getracht meer duidelijkheid in de structuur aan te brengen’.

picnic08_5.pngMonique van Dusseldorp sprak ik vorige week al tijdens het Immovator Zomer Crossmediacafé in Hilversum. Ook zij is als programmadirecteur al heel opgetogen over het programma: ‘Het staat volledig op de rit, maar altijd spannend tot op het laatste moment. Pas aan het einde van Picnic’08 kan ik weer even rustig adem halen. Het worden nog drukke, zeer drukke weken’.

picnic08_6.pngBas Verhart zei het nodige te hebben gedaan aan het uiterlijk van de website en heeft de nodige pogingen gedaan om de communicatie rondom het programma te verbeteren.

Het is wat mij betreft de aanrader van het jaar om dit event te bezoeken. We weten het, het aanbod aan media-events is enorm, maar alleen Picnic blinkt uit in het ultieme gevoel van ‘hier is iets gaande’.