Picnic’07 rustig van start……

picnic1.pngPicnic’07 startte afgelopen dinsdag al met vele zogenaamde partner events, maar de officiële aftrap vond pas woensdagmiddag plaats in de Zuiveringshal.

De afgelopen weken was er met name op Twitter nog al wat onduidelijkheid over de overzichtelijkheid van het programma, maar de goed gevulde ‘goodies-bag’ die bij de registratie balie werd uitgedeeld verschafte een keurig boekje met daarin op zeer overzichtelijke wijze het volledige programma. Het programma mag zeker evenwichtig genoemd worden. Ondanks de vele Amerikaanse sprekers kan zeker niet gesproken worden van een Amerikaans event op Nederlandse bodem. Heel Europa was goed vertegenwoordigd. Wat echter wel tegenviel was het aantal Nederlanders in het hoofdprogramma. Met Picnic’07 werd vooral Amsterdam als stad neergezet, niet zozeer media-Nederland.

picnic2.pngDe look & feel van het event was wederom fantastisch. Kleur, vorm en compositie sloten perfect op elkaar aan. Erg druk was het (nog) niet. De eerste keynote sessie liet aardig wat gaten zien in de grote zaal, maar na de pauze was de zaal nagenoeg vol.

Een zeer aardige sessie onder leiding van Linda Stone over sociale netwerken werd opgeluisterd door Jyri Engström van Jaiku, Matt Biddulph van Dopplr, Raymond Spanjar van Hyves en Biz Stone van Twitter (die overigens twee weken geleden ook al zijn verhaal deed op e.Day).

twitter.pngLater op de avond tijdens de Twitter borrel, in het Amsterdam Café, sprak ik nog uitgebreid met Biz Stone, die overigens openlijk toegaf geen cent te verdienen aan het zeer succesvolle (niche) fenomeen Twitter.

Picnic’07 is vooral een promotioneel event. Een duidelijke rode draad is in het programma niet te vinden. Daar staat tegenover dat veel sprekers gewoon lekker hun verhaal kunnen vertellen over hun zoektocht in de huidige dynamiek van (cross)media. Voor de bezoekende Nederlander zijn de netwerkmogelijkheden beperkt. Je ziet vooral dezelfde gezichten (zoals 2 weken geleden op e.Day): ‘leuk om elkaar alweer te ontmoeten’.

Picnic’07 is live te volgen dankzij de faciliteiten van NOB.