Cilindrische beeldschermen: ‘posters om een pilaar’

Ooit gedacht aan een cilindrisch beeldscherm? Ze zijn er inmiddels, een 360 graden LED beeldscherm onder de naam Lifefast van Kinoton. In ons land is het scherm in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar via importeur Schermex.

litefast_3.jpgDe Litefast is een zuil waarin bewegende beelden kunnen worden getoond op een digitaal 360˚ LED scherm. Het heldere doorkijkscherm is rondom via drie kijkhoeken te volgen, waarmee het drie keer zoveel kijkers als een plat scherm bedient. Binnen in de transparante zuil kan bovendien een voorwerp worden geplaatst en de voet is te voorzien van printuitingen. Tezamen zorgt dit voor een zeer hoge attentiewaarde. De Litefast is daarmee dan ook zeer geschikt voor reclame, (real-time) informatie en entertainment.

De grootste en meest indrukwekkende uitvoering is de Litefast Motion van 2.40 meter hoog, een 189 inch scherm en een resolutie van 2400×600 pixels. De Litefast Magic, onlangs nog getoond op de IBC beurs in Amsterdam, meet 2.14 meter. De kleinste (toonbank)uitvoering, Litefast Mini, is 0.41 meter, met een 21 inch beeldscherm en een resolutie van 512×160 pixels.

Wie staat op om hier innovatieve print 2.0 oplossingen voor te ontwikkelen?