PixelQi gaat multimode beeldschermen produceren

Een ruime maand geleden maakten we al melding van de ontwikkelingen rondom de nieuwe beeldscherm technologie van PixelQi. Inmiddels blijkt het bedrijf de innovatieve beeldschermtechnologie in productie te gaan nemen.

De technologie maakt het mogelijk te ‘wisselen’ tussen verschillende beeldschermmodi, met een druk op de knop kan er gewisseld worden tussen reflectieve e-Ink modus, transflectieve low-power kleuren modus en backlight full-colour LCD modus. Daarmee wordt het scherm geschikt voor diverse soorten media consumptie. Het lezen van een boek in e-Ink modus, of het bekijken van een film in LCD modus.

pixelqi.jpg

Van 7 tot en met 10 januari 2010 wordt de CES gehouden in Las Vegas, één van de grootste consumentenelektronica shows wereldwijd. Mary Lou Jespen, CEO van PixelQi, verklaarde dat de schermen al zijn toegepast bij een Computex netbook, met een schermdiagonaal van 10″, maar wist nog niet te vertellen met welke partners zij op de CES aanwezig zal zijn. Tot nu toe is bekend dat PixelQi zich richt op de kleinere schermformaten vanaf 7″. Er bestaat dus nog geen duidelijkheid of deze gecombineerde technolgie ook geschikt is voor bijvoorbeeld 15″ laptops. Ook het kostenplaatsje is nog niet bekend.

2 reacties

  1. Tino Klumpen op 10 december 2009 om 21:43

    Ben geen taalpurist. Echter de titel doet mij vermoeden dat het hier om een tiepvout gaat.  2. Peter Luit op 10 december 2009 om 21:52

    @Tino: Oeps, dank voor de opmerkzaamheid, ja, ook ik ga wel eens de fout in, maar binnen een titel is het extra erg. Sorry.