MobileMe: ‘Exchange for the rest of us’

Elke kleine onderneming kent het verschijnsel wel, agenda’s op elkaar afstemmen is lastig. Zelfs de digitale agenda, waar zoveel mee kan, wil nog wel eens een struikelblok zijn voor de allesdoende secretarsse, die alle afspraken in goede banen wil leiden.

MobileMeme.gif van Apple wordt wel eens gekscherend ‘Exchange for the rest of us’ genoemd. Apple bood nog geen ‘collaboration’ tools om agenda’s, adresboeken en e-mails naadloos te laten synchroniseren tussen laptop, desktop en nu ook de iPhone.
Met MobileMe biedt Apple een omgeving waarin zonder gebruik te maken van eigen servers alles up to date wordt gehouden via een MobileMe account bij Apple.
Natuurlijk is dat niet gratis, een enkele gebruiker betaalt 79 euro per jaar, met een 20GB opslag en maximaal 200GB datatransfer per maand. Een zogenaamd ‘Family Pack’ kost 119 euro per jaar, waarbij 4 extra e-mail adressen kunnen worden gebruikt tot een totaal van 40GB opslag. En 5 adressen is doorgaans al voldoende voor de kleine MKB’er, waar de afspraken moeten worden gesynchroniseerd.

Natuurlijk heeft een bedrijf doorgaans al eigen e-mail adressen. Dat hoeft ook niet veranderen. Door het doorlinken van die adressen naar MobileMe, blijft het gewone e-mail verkeer behouden. Als je een iPhone hebt, dan gedraagt deze zich gewoon net zoals je laptop, alle informatie altijd up-to-date, zonder de iPhone handmatig ergens op aan te hoeven sluiten en/of een ‘sync’ opdracht te geven.