Train The Trainer bij CCJ Utrecht

Vorige week mocht ik deelnemen aan een zeer inspirerende trainingsdag ‘Train The Trainer’ bij het Centrum voor Communicatie en Journalistiek in Utrecht.

ttthu.jpgDe inspiratie was zo groot doordat de training vooral zoveel van mezelf liet zien. Een stukje presentatie verzorgen, terugkoppelen met ’tops & tips’ – lekker positief benaderd – en weer opnieuw in de re-try.

ik had zelf het verzoek ingediend aan deze training te mogen deelnemen. Geen ervaring dan? Ja, juist en volop, maar een stukje refelectie op de kwaliteit van mijn eigen ‘kennen en kunnen’ krijg je als ZZP’er niet heel vaak.
Ik ben redelijke ‘self-made’ daar waar het gaat om lesgeven, een lezing verzorgen, dagvoorzitter zijn, stukken schrijven en zo af en toe de rol van journalist spelen. Voor geen van die beroepen ben ik opgeleid, dus dan is een stuk refelectie heel zinvol.

Wat theorie van de LIFO methode, aangevuld met de ‘Roos van Leary’ om groepsprocessen te begrijpen doen het natuurlijk erg goed. Ik houd wel van die kaders, daar kan ik goed mee werken.

Kortom voor mij een prima dag. En ik kijk met plezier uit naar het vervolg, half mei, weer lekker aan het werk met de rest van de leuke ploeg mensen, die ook graag willen leren. Ik wil vooral Jan Willem Hendriks bedanken voor zijn zeer inspirerende wijze van les geven – ja, het is zijn vak, en dat merk je!