Dagblad De Pers krimpt

pers.gifNa DAG gaat ook De Pers maatregelen nemen om de te lage advertentie-inkomsten uit print te compenseren. De krant zal vanaf maandag alleen nog in de Randstad verschijnen. Daardoor gaat de oplage omlaag en worden kosten bespaard.

Of de adverteerders dit ‘gebaar’ zullen waarderen, is nog maar de vraag. De oplage zal hierdoor niet meer dan 200.000 gaan bedragen. Aanvankelijk gestart met 600.000 en al een keer eerder gereorganiseerd tot 440.000 en daarna 300.000, begeeft het gratis dagblad zich op een hellend vlak.
De uitgever blijft ontkennen dat het slecht gaat met De Pers en schermt daarbij vooral met bereikcijfers, dus het aantal lezers dat daadwerkelijk de krant in handen krijgt, vooral via openbaar vervoer en verschillende typen hogescholen en universiteiten.

Om nog meer kosten te besparen verhuist het bedrijf ook naar Houten, in een pand van Wegener, waarmee De Pers onlangs is gaan samenwerken. De on-line versie blijft vooralsnog onveranderd en wordt als ‘alternatief’ genoemd voor de lezers buiten de Randstad.