Aangepast WP theme maakt website ook mobiel beter bereikbaar

Afgelopen weekend heeft deze website een kleine restyling ondergaan, alsmede een upgrade naar de laatste WordPress versie en een extra layout voor mobiel gebruik.

photo

luit.nl op iPhone

De upgrade naar WP 2.8.5 was pure noodzaak, zonder die upgrade zouden betrekkelijke nieuwe plug-ins niet meer functioneren. Ook was het nodig om de laatste versie van het layout theme ‘Atahualpha’ van BytesForAll te kunnen installeren. Tot nu toe werd het theme K2 gebruikt, één van de eerste themes die WordPress een ‘look&feel’ kon geven van een complete website en dus niet alleen een theme was voor puur een weblog. Atahualpha is hierin veel verder gegaan en is als gratis theme naar mij mening het meest flexibele theme, zonder dat daadwerkelijk in PHP of CSS files aanpassingen handmatig moeten worden ingevoerd om veranderingen in de layout aan te brengen. Een alternatief is Thesis van DIYThems, maar de ontwikkelaar vraagt daar 87 dollar voor en biedt daarvoor echt niet meer dan Atahualpha

Er is gekozen voor een niet al te grote layout upgrade, ik heb gekozen voor vooral een kleine restyling met behoud van de navigatie en sidebars – links en rechts van de content kolom. In de komende weken, worden de nu nog te grote hoeveelheden categoriën aangepakt, zodat de site qua content wat overzichtelijker wordt en daardoor ook weer beter toegankelijk.

Het WPTouch theme van BraveNewCode is geïnstalleerd om gebruikers van smartphones (Android en iPhone) de site beter te kunnen laten lezen. Voor het eerst ga ik ook hier aan de slag met Tags, de Cumulus plug-in zal de visuele weergave daarvan voor zijn rekening nemen. Nog even geduld, voordat een werkelijk aantal relevante tags voorbij komen.