20 jaar VMC, een video verslag van ‘in rood geklede’ vrouwen in marketing in communicatie

Ja, zo af en toe heb je dat, je loopt ergens rond met een filmcamera en je wordt wat vaker gevraagd om verslag te doen van een event. Op 25 september werd ik door Gitta Bartling gevraagd verslag te doen van het 20 jarig bestaan van VMC, hét netwerk voor vrouwen die werkzaam zijn in de marketing- en/of communicatiebranche.

Het was een flinke opgave om als man ‘alleen’ tussen alleen maar spannend rood geklede dames te filmen. Maar de inhoud was er niet minder om, Zowel tijdens als na het filmen heb ik veel geleerd van vooral vrouwelijke intuïtie aangaande marketing en communicatie. Ja, het werd duidelijk: ‘Mannen missen op dit gebied vooral gevoel’.

Camera en interviews: Peter Luit
Montage: Gitta Bartling