Esquire na digitaal papier nu ook met Augmented Reality

Esquire blijft met haar tijdschrift de crossmediale grenzen verleggen. In het laatste kwartaal van vorig jaar bracht de uitgever een beperkt aantal bladen uit met een cover voorzien van digitaal papier, waarbinnen content bewoog. Het project was omvangrijk en kostbaar.

Augmented Reality is duidelijk minder kostbaar te realiseren, in de printuitgave zijn immers slechts ‘icons’ aanwezig die door een gewone webcam kunnen worden gezien en geïnterpreteerd. Een te downloaden applicatie doet de rest en voegt op het beeldscherm extra ‘lees- en kijkwaardigheid’ toe. De link print en on-line kan zowel redactioneel als voor advertenties extra’s bieden.

Onderstaand filmpje laat wat voorbeelden zien. Zelf proberen? Download hier de software. Voor het papieren blad moet je wel even de deur uit……