Echte journalistiek, vooral papier en hoge kosten kenmerken moeilijke positie Groene Amsterdammer

dga.jpgBij Rethinking Media kwam ik onderstaande reportage van de NCRV tegen. De 50 minuten durende aflevering van ‘Dwars’ geeft een diepgaande kijk in de keuken van de Groene Amsterdammer, het oudste opinieblad van Nederland. Marieke van der Winden volgt het gehele team in het bouwvallige Amsterdamse pand.

Van der Winden wilde vooral met onderstaande film aantonen wat de werkelijke waarde is van journalistiek en het belang van het behoud ervan. Anderhalf jaar geleden werd Xandra Schutte aangenomen als nieuwe hoofdredacteur van het blad. Ga ervoor zitten en geef uw eigen oordeel.

Get Microsoft Silverlight

Mocht bovenstaande film in uw browser niet kunnen worden weergegeven, dan is het downloaden van Microsoft SilverLight een optie. Sommige FireFox versies ondersteunen deze technologie niet, of slechts door middel van een plug-in. Dan is het makkelijker een andere browser te kiezen.