Hogeschool InHolland Haarlem laat studenten loten voor media opleiding

inholland.pngDe populairiteit van de opleiding Media & Entertainment Management noodzaakt de school studenten te laten loten voor toegang tot de populaire opleiding. Vorig jaar groeide de studierichting van 450 naar ruim 800 studenten.

De school wil de opleiding wel laten groeien, maar de snelheid wil zij in eigen hand houden. Dit jaar zegt directeur Wir Wermuth de deur te willen sluiten bij 900 studenten. De vierjarige HBO opleiding is enorm populair. De opleiding levert mensen af die op niveau coörodinatie- en management functies kunnen vervullen in vrijwel alle takken van de media & entertainment sector.

Of de opleiding ook op langere termijn studenten aflevert die ook daadwerkelijk in de praktijk een baan kunnen krijgen is niet bekend. In die zin is de groei op de school vooral eigen ambitie, die binnen het huidige onderwijssysteem vooral geld oplevert. De afstemming met de praktijk komt pas aan de orde als gaat blijken dat voor een bepaalde beroepegroep geen behoefte meer is in het bedrijfsleven. Maar zover is het voorlopig nog lang niet volgens InHolland.