Leuk ‘printed media’ initiatief tijdens Olympische Winterspelen in Vancouver – Daily Dutch

Hoofdredacteuren van de uitgave zijn Tobias Bos en Mathijs Vuister, die op 11 februari trots hun eerste exemplaar lieten zien van ‘Daily Dutch’. De titel doet vermoeden dat het tweetal, geholpen door vormgever Marjolein Reezigt, redacteur Ingrid van Rooijen en begeleiders Gert-Jan Peddemors en Paul de Lange, dagelijks het krantje zullen gaan uitbrengen.

dd.jpgTobias Bos is freelance fotograaf en studeerde aan de Hogeschool Utrecht bij het Centrum voor Communicatie en Journalistiek (CCJ). Mathijs Vuister is gedurende de spelen journalist bij Het Holland Heinken Huis.

In totaal tien studenten en twee docenten van de School voor Journalistiek maken deel uit van het volledige team. De Nederlandstalige en Engelse krant en website worden door de studenten vanuit Vancouver, vanuit het Holland Heineken House, gemaakt.

De studenten werken in opdracht van bierbrouwer Heineken en sportorganisatie NOC*NSF. Blad en site zijn bedoeld voor de achterblijvers in Nederland, sporters en supporters.

Het vierde exemplaar verscheen natuurlijk vandaag met een trotse Sven Kramer op de voorpagina.