iPhone gebruikers willen betalen voor apps en content – maar niet teveel

mplayit_logo_mar10.jpgVolgens een onderzoek van Mplayit, een op Facebook gebaseerde ‘mobile app store’ willen vooral iPhone gebruikers best betalen voor zowel apps als online content. Van de drie onderzochte platformen (iPhone, Android, BlackBerry), blijken de iPhone gebruikers hun portemonnee het makkelijkst open te trekken.

Van alle gebruikers blijkt zo een 33% af en toe best bereid te zijn iets te betalen vanuit mobiele omgevingen, maar de iPhone gebruiker steekt daar met 57% ruim bovenuit. Van de Android gebruikers willen slechts 16% wat geld uitgeven aan apps en/of content. Veel van deze analyse heeft natuurlijk te maken met de bekendheid van de appstores en de wijze van betalen.

Opvallend is dat Blackberry gebruikers relatief veel voor hun apps/content willen betalen, zo een kleine 6 dollar per keer. De iPhone gebruiker gaat echt voor de ‘long-tal’ benadering en wil niet meer dan 2 dollar uitgeven. De Android gebruiker betaalt gemiddeld tegen de $2,75.

Volgens het onderzoek daalt de bereidwilligheid voor het betalen voor apps. Een onderscheidend onderzoek tussne apps en content is in voorbereiding.