LUIT.nl realiseert printwebshop voor PrintQuickly.nl

Het maken van een webshop voor print producten vergt vooral de mogelijkheid veel variaties te kunnen invoeren. Voor printquickly.nl realiseert LUIT.nl momenteel een webshop met een breed aanbod. Hoe ging dat in zijn werk?

printquicklyPeter Luit: ‘Ogenschijnlijk eenvoudige producten worden al snel complexer als meerdere variabelen met elkaar moeten samenwerken. We schreven al eerder een artikel over de realisatie van een webshop met de WooCommerce plugin binnen WordPress. Het vergt de nodige inzichten, maar vooral ook tijd en inspanningen om de juiste gereedschappen bijeen te brengen.’

De webshop van PrintQuickly.nl zal binnenkort live gaan en de wereld van on-line print webshops betreden. De concurrentie op dat gebied is hevig. Techniek is minder belangrijk dan productkeuze en dienstverlening. PrintQuickly.nl kiest voor een volledige on-line dienstverlening, inclusief de helpdesk. Die is gerealiseerd via de techniek van Casengo, een innovatieve startup gevestigd in Amsterdam.

Het is belangrijk dat de webshop qua opbouw makkelijk te onderhouden is. Dus geen losse prijslijsten, maar formules op basis van staffels en prijsfactoren, om bij aanpassingen niet vele honderden maar slechts enkele tientallen ‘cijfers’ aan te moeten passen.

Extra aandacht bij een volledige on-line service is de wijze van betalen. iDEAL is daartoe de meest geschikte standaard, maar er zijn nogal wat varianten voor de koppeling met WooCommerce. PrintQuickly.nl maakte de keuze voor Sisow, een onderneming uit Arnhem, met een uitstekende support en uitstekende koppelingen met WooCommerce. Voor de bestandsupload wordt gebruik gemaakt van de pro-versie van WeTransfer.