LUIT.nl betrokken bij WordCamp Nederland 2017

Ik ben trots te mogen melden dat ik deel mag gaan uitmaken van de organisatie van WordCamp Nederland 2017. Met een geïnspireerd team wordt het grootste Nederlandse WordPress in het najaar van 2017 georganiseerd.

• UPDATE: door strenge regels vanuit de WordPress Foundation mogen landen geen landelijke WordCamps meer organiseren. Wereldwijd is het ‘steden concept’ uitgerold, waarin is besloten dat ook de sprekers, organisatie en sponsors lokaal moeten zijn. WordCamp Nederlands is hiermee teneinde gekomen.

Het ‘2016’ logo

Deel uit te maken van de WordPress community is op zichzelf al inspirerend. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren in de opzet van het programma en de sprekers selectie. Een enorm leuke klus. Naast de inhoud van het programma, spelen talloze andere aspecten een rol om dit event tot een succes te maken. Het team omvat nu zo een 14 enthousiaste WordPress ‘fanaten’, die graag een bijdrage willen leveren aan de community. Iedereen heeft haar of zijn eigen rol. Dat varieert vanaf het maken van posters, flyers, programmaboekjes via website tot sponsorwerving, lokatie onderzoek en dus ook het programma.

‘Baas’ van het geheel is Marcel Bootsman van nostromo.nl. Hij zorgt voor de gehele coördinatie en samenvang van alle losse componenten. Jarenlang lag die rol bij Remkus de Fries, die nu als ‘Raad van Bestuur’ op iets grotere afstand vooral adviezen zal geven.

Kick-off bespreking WCNL 2017 via zoom.us. In het ‘midden’ Marcel Bootsman

Het event staat gepland voor het najaar of winter van dit jaar. Datum en lokatie zijn nog niet vastgesteld. Vorige jaar vond WCNL plaats in de Jaarbeurs, het is mogelijk dat deze lokatie wederom wordt gekozen, maar er worden ook andere locaties overwegen. De organisatie verwacht wederom tussen de 500-600 deelnemers te mogen begroeten.

WordCamps zijn een uitermate geschikte gelegenheid om eigen kennis en kunde te verdiepen of te verbreden.

Impressie van de 2016 editie