Google koopt YouTube voor 1,65 miljard dollar

youtube.pngUser Generated Content is kennelijk hot, of er is sprake van een hype, die straks weer als luchtbalon uit elkaar klapt. Maar feit is dat Google zonder enige aarzeling deze week YouTube heeft gekocht voor een astronomisch bedrag van 1,65 miljard dollar. En in feite voor ‘slechts’ een website, waar consumenten filmpjes kunnen plaatsen. YouTube is enorm populair en Google had op dat punt kennelijk het nakijken met google.video. Hoe dat nu precies wordt veroorzaakt is niet duidelijk. Is het de user-interface, de off-line mogelijkheden, een te strenge controle op de content? Wie zal het zeggen….. En nu maar hopen dat het bedrag weer snel terugverdiend kan worden met adverteerders, want UGC zelf brengt niets in het laadje…..

Door: Peter Luit