Martijn de Weerd nieuwe directeur Media Plaza

Martijn de Weerd wordt per 1 juli 2007 de nieuwe directeur van Media Plaza. Hij volgt in deze functie Wim van Rooijen op die sinds 2004 de directie voerde van het bedrijf.

Met het aantreden van Martijn de Weerd breekt, na de eerder in april van dit jaar getekende samenwerkingsovereenkomst met Jaarbeurs Utrecht en de aanstelling van Jaap van Scheijen als nieuwe bestuursvoorzitter, ook in het opzicht van de dagelijkse leiding een nieuwe periode voor Media Plaza aan.

Martijn de Weerd is sinds 1 augustus 2006 werkzaam voor Media Plaza. Informatie- en kennisoverdracht aan professionals loopt als een rode draad door zijn loopbaan. Allereerst in diverse functies bij Elsevier Congressen (onderdeel van Reed Elsevier) en later als uitgever Human Resources bij Reed Business Information. Naast diverse print en online uitgeefproducten bestond een aanzienlijk deel van het portfolio onder zijn verantwoordelijkheid uit congressen, beurzen en opleidingen. Ook bij SDU uitgevers als uitgever van het dagblad Cobouw was er sprake van een brede mix van producten en diensten. Bij Media Plaza komen deze achtergrond en ervaringen weer samen bij de verdere ontwikkeling van het programmaportfolio.

Wim van Rooijen heeft Media Plaza kundig door een moeilijke periode heen geloodst. Hij heeft samen met het bestuur en zijn team een groot aandeel gehad in het herstel en de nieuwe positionering van Media Plaza. Nu de strategie van Media Plaza op de rails staat, is het juiste tijdstip gekomen voor een nieuwe directeur.

Na de directiewisseling zal Wim van Rooijen tot 31 augustus aanblijven om het proces van ontvlechting en integratie, van het eerder dit jaar aan het Jaarbeurs Utrecht verkochte facilitair bedrijf van Media Plaza, af te ronden. Bovendien is Wim van Rooijen in die periode betrokken bij de planning en aanvang van de uitbreiding en verbouwing van Media Plaza op de locatie Utrecht. Na 31 augustus streeft hij andere carrièremogelijkheden na.

Martijn de Weerd gaat zich vanaf 1 juli volledig toeleggen op het ontwikkelen van programma’s op het gebied van innovatie met behulp van ICT en nieuwe media voor uiteenlopende professionele doelgroepen.

Het bestuur van Media Plaza is Wim van Rooijen veel dank verschuldigd voor zijn inzet en bijdrage sinds 2004. Tevens wenst zij Martijn de Weerd veel succes in zijn nieuwe functie.