Maurits Martijn op BNR over Vrij Nederland en Jeff Jarvis

Gisteren was Maurits Martijn, onderzoeksjournalist van VN, bij Mediazaken van BNR. Hij gaf daar uitleg over het door hem opgezette VN-Lab, een community waar mensen input mogen geven over de toekomst van VN.

vndoen.png

Een ruime week geleden gaf ook ik mijn input. Ik ken VN een beetje, ook van binnen. Dus mijn reactie was nogal inhoudelijk gericht op de interne processen voor de print- en web content en dus gericht op de crossmediale redactionele workflows. Had ik dat wel of niet moeten doen? Dat was een vraag die mij bezighield toen een nogal boze reactie binnen rolde van ene Gerard van de Ven. Natuurlijk even gekeken wie dat was – er zijn er op Google meerdere – maar werkt volgens Maurits niet bij VN, terwijl zijn reactie daar wel heel erg op leek.

Na wikken en wegen besloot ik mijn artikel toch te verwijderen, iets wat ik in mijn ‘loopbaan’ als blogger nog nooit had gedaan. Netjes een e-mail gestuurd naar de heer van de Ven, maar helaas verder geen reactie gekregen. Achteraf had ik een beetje spijt, want juist deze reactie was zeer zinvol om de discussie aan te gaan waar het werkelijk heen zou kunnen gaan met VN, althans vanuit het perspectief van hetgeen technisch wel en/of niet mogelijk zou zijn binnen de huidige workflows. Want laten we eerlijk zijn, tekst voor print zet je nu eenmaal niet integraal op je website, hetgeen bij VN nog steeds vaak het geval is.

Maurits was dan ook terecht een beetje verbaasd dat ik mijn artikel had verwijderd. Want juist hij gaf aan de inhoud ervan met plezier te hebben gelezen. Nou ja, die fout maak je dan een keer. In ieder geval wens ik Mauirits heel veel succes met zijn VN-Lab. Het is volgens mij een zeer goede keuze geweest had advies van Jeff Jarvis (auteur van ‘wat zou Google doen’) op te volgen. Ik ben benieuwd naar de resultaten.