Ook Talpa Digital geen ‘crossmedia’ meer

talpa.jpegEmerce bericht vandaag dat Talpa Digital haar crossmediale activiteiten op een laag pitje zal gaan zetten. Daarmee komt definitief een einde aan de ambitieuze plannen van een van oorsprong traditioneel televisie bedrijf, welke haar pijlen richtte op crossmediale formats.

Woordvoerder Mark van Hal lichtte het besluit toe door te zeggen dat de kern van het gehele bedrijf komt te liggen bij het ontwikkelen van TV formats, dus terug bij de roots. Op dit moment werken zo een 20 mensen bij Talpa Digital, welke onder andere ook samenwerkt in het PCM project Skoeps, waar Talpa Digital wel bij betrokken blijft.

Van Hal benadrukte in het Emerce artikel wel dat Talpa nog wel ‘crossmediaal’ blijft denken, hetgeen hij verduidelijkte door oog te hebben voor de ‘digitale component’.