Thieme Nijmegen: geen groepsgevoel, geen markt, geen specialisme

De media hebben er al vol van gestaan, ook vele reacties op websites van GW en De Gelderlander. Ja, zo gaat dat in een 2.0 wereld. Een bedrijf stilzwijgend sluiten en ontslag regelen is er niet meer bij.

Het sluiten van deuren gebeurt dus niet alleen bij de kleine grafische ondernemer, het komt dus ook voor bij de grotere grafische groepen die we in ons land kennen. Thieme lijkt hier dus ook niet aan te ontsnappen, ondanks diverse maatregelen op diverse gebieden, zoals prepress, administratie en regionale front- en backoffice concentraties.
Nijmegen leek wat dat betreft buiten de boot te vallen. Het was voor velen noch vlees noch vis. Ondanks een behoorlijk aardig machinepark, leek de vestiging weinig aansluiting te hebben binnen de groep, maar vooral ook niet met de markt. Het ontbrak het bedrijf aan een echt specialisme.

Of een mogelijk doorstart succesvol zal zijn, is dus nog maar zeer de vraag. Thieme directeur van der Kalle zegt dat een aantal belangstellenden zich hebben gemeld. Moedig in deze tijd van overcapaciteit nog een dergelijke drukkerij over te nemen. Voor de werknemers is een dergelijke poging wel prettig, maar ook op dat gebied straalde het bedrijf niet zo heel veel uit.