Eerste krant op elektronisch papier een feit

lesechosjpg.jpgLes Echos, in Frankrijk de grootste uitgever van financiële media en pionier op het gebied van dagbladen, brengt vandaag als eerste ter wereld de dagelijkse krant uit op elektronisch papier. Dit wordt gerealiseerd met behulp van de innovatieve elektronische papiertechnologie van het Nederlandse bedrijf iRex Technologies. Het draagbare apparaat van iRex, de iLiad, beschikt over een WiFi module waardoor continu draadloos updates en nieuwe informatie kunnen worden gedownload. Op ieder tijdstip, onafhankelijk van waar je bent, is het nu mogelijk om je krant te ontvangen en te lezen. Een jaarabonnement op de service van Les Echos kost, inclusief een iLiad, 769 euro.

iRex biedt, op basis van elektronisch papier, een oplossing om geschreven digitale content te kunnen lezen alsof het op papier gedrukt staat, zonder externe invloeden voor het leesgemak door reflecties en ongewenst invallend licht. Daglicht, of een simpele leeslamp, zijn al voldoende voor een perfecte leesbaarheid.

Bron (lees hier verder): InCT