E-paper bedrijf iRex technologies sluit eerste fase investeringsronde af met een totale deelneming van € 6 miljoen

irex.pngiRex Technologies, de Nederlandse pionier op het gebied van elektronisch papier,maakt bekend dat het de eerste fase van een investeringsronde succesvol heeft afgesloten met een totale kapitaalsinjectie van € 6 miljoen.

Het syndicaat werd geleiddoor Main Capital Partners. De nieuwe financiering zal worden aangewend voor een extra impuls van de verkoopinspanningen, R & D en de ontwikkeling van eenvolgende generatie producten. De bestaande aandeelhouders ABN AMRO, MainCapital Partners en de directie hebben ook bijgedragen aan de kapitaalsinjectie.

Hans Brons, CEO van iRex Technologies, zegt: “Het nieuwe kapitaal geeft ons degelegenheid om onze ambitieuze groeiplannen te realiseren. De E-reader markt is voortdurend in beweging, met jaarlijks verdubbelende verkoopcijfers. Ons product is alom erkent als het beste in de markt en we willen die leidende positie uitbreiden dooraanzienlijk te investeren in de ontwikkeling van een nog krachtiger, nieuwe generatieE-readers. ”iRex profiteert van de snelle ontwikkeling van de markt voor electronisch papier.

De onderneming richtte zich voornamelijk op B2B markten als de luchtvaart, onderwijs enhet professionele zakensegment. Op dit moment beleeft het bedrijf een doorbraak naar de consumentenmarkt. Niet alleen met E-books (onder meer op het formaat vanAmazon.com’s Mobipocket), maar ook met electronische kranten. Vorige week maakte de grootste uitgever van zakenbladen in Frankrijk, Les Echos,bekend dat het van start is gegaan met de publicatie van de krant op de iRex iLiad ereaderals gebundelde dienst. Dat maakt van Les Echos het eerste dagblad ter wereld dat zijn kolommen publiceert op electronisch papier.

Later dit jaar zullen naar verwachting ook enkele Nederlandse kranten overgaan op electronisch papier. Verscheidene internationale dagbladen zijn voornemens testen met de iLiad te gaan uitvoeren. Charly Zwemstra, managing partner bij Main Capital, zegt: “We staan aan de vooravond van een revolutie in papiergebruik. We zijn van oordeel dat electronische papier-technologie de manier waarop wij omgaan met gedrukte informatie zalveranderen. De iRex technologie is nu zover dat ze het kan opnemen tegen traditioneel papier. Het doet ons plezier dat wij kunnen bijdragen aan die ontwikkeling. Vanuit het oogpunt van de investeerder ligt er een miljardenmarkt voor ons.”